Amazon zet gebruik van eigen bezorgrobot door

Amazon zet gebruik van eigen bezorgrobot door

Amazon gaat de inzet van zijn bezorgrobot Amazon Scout in de Verenigde Staten uitbreiden. De robot gaat pakketten bezorgen in de Amerikaanse stad Irvine in Californië. Begin dit jaar testte de e-commercereus al met de robot vlak bij zijn hoofdkantoor in Seattle. 

Inwoners van Irvine kunnen, ongeacht de gekozen verzendmethode, hun bestelling zowel door Scout als door een bezorger van Amazon geleverd krijgen. De robots worden nog wel vergezeld door een medewerker van het bedrijf. Deze kijkt onder meer naar de reactie van consumenten op de robot en beantwoordt vragen. Het idee is dat Scout straks geheel zelfstandig bestellingen bezorgd.

Scout is vierkant en heeft zes wielen. Klanten kunnen de klep aan de bovenkant via de app van Amazon openmaken. Daarnaast is de robot voorzien van camera's en een gps-systeem ter beveiliging.

Amazon startte de proef begin dit jaar met zes Scout-voertuigen, die pakketten op maandag tot en met vrijdag overdag bezorgden. De bezorgrobot is ontwikkeld in het eigen onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium van Amazon in Seattle.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends