Startup Wheely mikt op 25 duizend klanten in Nederland

Startup Wheely mikt op 25 duizend klanten in Nederland

Wheely, een leaseplatform voor kinderwagens, wil in 2023 25 duizend kinderwagens in de lease hebben in Nederland. Dat laat oprichter Piet Huige weten in een interview met De Telegraaf. De startup is nu drie maanden actief en telt enkele tientallen klanten. 

Bij Wheely kunnen aanstaande ouders een leasecontract afsluiten voor een nieuwe of tweedehands kinderwagen. Een refurbished model kost tien euro per maand, een nieuw model negentien euro. Is er iets kapot aan de wagen, dan komt Wheely het onderdeel gratis vervangen. Bij de start krijgen klanten alleen het frame en de reiswieg. Is het kind na zes maanden toe aan het zitje, dan wordt dat toegezonden. Ook kan in een later stadium het zitje worden omgeruild voor de buggy.

Er is 50 duizend euro geïnvesteerd in de startup. Huige heeft een beoogde jaaromzet van 2,5 miljoen euro in Nederland. Om het concept winstgevend te maken, moeten klanten langer dan een jaar gebruikmaken van het contract. Het is daarom niet mogelijk om een contract af te sluiten als het kind wat ouder is. Als over vier jaar de 25 duizend kinderwagens in Nederland gehaald zijn, wil de oprichter het concept verder uitrollen in Europa en de Verenigde Staten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!