Beter Bed geeft klanten vanaf vandaag de mogelijkheid om bedden te leasen. Met de zogeheten Beter Bed Boxspring Lease wil de beddenverkoper premium boxsprings voor iedereen toegankelijk maken, tegen een vast bedrag per maand.

Volgens Beter Bed sluit het initiatief goed aan bij de in Nederland al langer gaande beweging richting een deeleconomie, waarin steeds meer mensen kiezen voor 'gebruik' in plaats van 'bezit'. "De aanschaf van een nieuwe boxspring of nieuw bed is voor mensen vaak een flinke uitgave die financieel niet altijd even goed uitkomt. Dit kan voor klanten een reden zijn om de aanschaf uit te stellen, met alle gevolgen van dien, zoals een slechte nachtrust", aldus Erik Weerts, financieel directeur Beter Bed Benelux. "Via Boxspring Lease geniet de klant tegen een vast bedrag per maand direct van onbezorgd comfort."

De leasecollectie bestaat uit vier boxspringmodellen, variërend van 19,95 tot 49,95 euro per maand. Na een leaseovereenkomst van vijf jaar kan de consument de boxspring retourneren, overnemen of omruilen voor een nieuw exemplaar.