Gazelle-eigenaar brengt leaseconcept naar Nederland

Fietsenbedrijf Pon introduceert volgend jaar zijn leasemodel Lease a Bike in Nederland. Het concern achter merken als Gazelle en Cervélo speelt daarmee in op de gunstige fiscale regels die vanaf 1 januari 2020 van kracht zijn.

Uit een aankondiging op de website van Lease a Bike blijkt dat zakelijker fietsers vanaf 1 januari een stadsfiets, racefiets, mountainbike of e-bike kunnen leasen. Dat kan tegen een bijtelling van zeven procent, waarmee het vanaf zo’n vijf euro per maand mogelijk is een fiets te leasen. Na de leasetermijn kunnen gebruikers de fiets overnemen.

Pon is met Lease A Bike al vier jaar actief in Duitsland. Daar hebben inmiddels ruim twintigduizend mensen er gebruik van gemaakt.

Veel fietsenbedrijven hebben voor toekomstige groei hun zinnen gezet op de zakelijke leasemarkt. Zo liet Fietsenwinkel.nl-ceo Davy Louwers eerder dit jaar aan RetailTrends weten ook aan zo’n concept te werken. Door de nieuwe fiscale regels wordt het rijden van een fiets van de zaak een stuk aantrekkelijker. “Nu zijn er zo’n vierhonderdduizend e-bikes in Nederland, daar komen er dan minimaal 150 duizend bij”, aldus Louwers.
 

Reacties 5


Piet Ramakers 21 aug, 12:45

Stel- dat je een e-bike leased voor € 10 per maand en dat voor 5 jaar is totaal € 600., terwijl een e-bike van Gazelle min. € 2.500 kost.
Of zou dit een lokkertje zijn voor €5, 00? Ben benieuwd naar de realiteit
Piranha


Mike van Vliet 21 aug, 15:23

5 euro is de bijtelling (7%) die je betaald over de nieuwwaarde van de fiets. Daarnaast betaal jij of de werkgever een leasebedrag van de fiets. Dat is ongeveer 75 euro per maand voor een e-bike van 2500 euro. Dit gedurende 36 maanden. Dit betaal je van je bruto salaris en heeft dus een fiscaal voordeel van bijna 40%.


Mark Van Dijk 21 aug, 16:51

Dus 36 x €5 + (36 x €75) 0,6 = €1.800


Harrie Van Geleuken 21 aug, 20:10

De baas ziet je al komen voor een speedbike van 6-of 7k....🚵🚵


Ruud Feenstra 23 aug, 10:28

Mark van Dijk: goed lezen!
Na de leasetermijn kunnen gebruikers de fiets overnemen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!