Schuld FietsUniek op meer dan een miljoen

Schuld FietsUniek op meer dan een miljoen

De totale schuld van het failliete Fietsgroep bv. komt uit op 1,23 miljoen euro. Het bedrijf, waar onder meer FietsUniek onder valt, leed in 2018 al verlies en had problemen met een van zijn leveranciers. Er zijn enkele geïnteresseerden in Fietsgroep BV, waardoor een doorstart tot de mogelijkheden behoort. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curator Raymond Tefij. 

De 1,23 miljoen schuld bestaat voor ongeveer 517 duizend euro aan vorderingen van banken. De Belastingdienst krijgt nog 184 duizend euro van het failliete bedrijf en er zijn achttien crediteuren die gezamenlijk nog meer dan 523 duizend euro van Fietsgroep bv. horen te ontvangen. De achttien crediteuren bestaan uit zeventien particuliere partijen en een bank. Daar tegeover staat dat het boedelsaldo van het bedrijf op nul euro staat.

Oorzaak van het faillissement is een leverancier die in juli dit jaar veel fietsen had teruggehaald wegens het uitstaan van een grote vordering. FietsUniek-eigenaar Edwin de Jong zou de vordering enkele dagen na de besproken datum voldoen. De leverancier nam daar geen genoegen mee en haalde de fietsen terug terwijl De Jong op huwelijksreis was. Andere leveranciers krijgen hier ook lucht van en haalden ook hun fietsen terug. Toen heeft De Jong surceance aangevraagd.

De curator is momenteel met enkele partijen in gesprek om te kijken naar een mogelijke doorstart. Fietsgroep BV ging in juli failliet. De onlinefietsenhandel bestond al sinds 2013 en opende in 2017 een experience-center in Hillegom van 1200 vierkante meter. De winkel biedt ruimte voor een testparcours, servicecenter en koffiecorner. Met de nieuwe winkel werd ook de webshop in het nieuw gestoken. Onder Fietsgroep vallen ook de domeinnamen omafiets,nl, voorrek.nl en zuignapje.nl.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!