Gesprekken tussen Takeaway.com en Just Eat lopen al jaren

Jitse Groen, ceo van Takeaway.com, noemt de mogelijk fusie tussen Just Eat en Takeaway.com ‘een logische stap’. “De sector maaltijdbezorging is niet zo groot, er zijn maar een paar grote spelers”, zegt hij in een gesprek met BNR. “Het is logisch dat er consolidatie plaatsvindt en bedrijven uiteindelijk fuseren.”

Groen geeft aan dat de gesprekken tussen Just Eat en Takeaway.com, in Nederland bekend als Thuisbezorgd.nl, over een mogelijke fusie al jaren lopen. Of de fusie definitief doorgaat, hangt nog af van het akkoord van alle betrokken aandeelhouders.

Mocht de deal doorgaan dan krijgen de maaltijdbezorgers een aardige machtpositie. Volgens Groen is dit voor mededingingsautoriteiten geen probleem. "Het enige overlappende land dat we met mededingingsautoriteiten hebben is Zwitserland en ook daar zitten we niet in elkaars vaarwater."

Vorige maand werd bekend dat een voorlopig akkoord over een mogelijke fusie werd bereikt. Bij een fusie gaat het bedrijf Just Eat Takeaway.com heten. De aandeelhouders van Just Eat krijgen een belang van 52 procent, die van Takeaway.com 48 procent. Het is de bedoeling dat Groen de combinatie na een deal gaat leiden.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!