Picnic werkt niet mee aan 'toneelstukje' van FNV

Picnic werkt niet mee aan 'toneelstukje' van FNV

FNV is naar de rechter gestapt om een supermarkt-cao voor de werknemers van Picnic af te dwingen. De vakbond voerde donderdag actie bij het hoofdkantoor van de online supermarkt, maar dat leek niet veel op te leveren, meldt het AD.

Ruim achthonderd Picnic-medewerkers hebben hun handtekening gezet onder een petitie waarmee ze een vast contract eisen. Deze is donderdag door FNV samen met een twintigtal ontevreden werknemers bij de directie neergelegd. De online supermarkt werkt vooral met flexcontracten. Volgens FNV zou het gaan om negentig procent van de drieduizend medewerkers. 

Michiel Muller, directeur van Picnic, reageert met de stelling dat het niet lukt om in gesprek te gaan met de vakbond. “FNV komt alleen langs om actie te voeren”, zegt hij over de actie van donderdag. “We hebben daarom besloten om vandaag niet mee te werken aan het toneelstukje.” Muller laat weten de geluiden van zijn personeel serieus te nemen en dat er al verbeteringen zijn aangebracht. “Bovendien wil echt niet iedereen een vast contract.”

De rechter zal zich binnenkort over zaak buigen.
 

Reacties

Ikzelf ben al tegen de 60 jaar lid van de FNV.
Ik ben klant van Picnic al geruime tijd en tot volle tevredenheid.
Dat heb ik laten blijken bij Picnic met een foto van de bezorger met dito bloemen. Wie doet nou ? Ik dus..,,,

Geplaatst door Cees de Leeuw op 23 augustus 2019 om 10:43

Ik ben ook sinds kort klant bij PICNIC..Ben ook zeer tevreden..waar een klein bedrijf groot in is.. klantvriendelijkheid..etc..

Geplaatst door Caroline Kreeft op 24 augustus 2019 om 23:54

Laatste nieuws

RetailTrends