Picnic werkt niet mee aan 'toneelstukje' van FNV

FNV is naar de rechter gestapt om een supermarkt-cao voor de werknemers van Picnic af te dwingen. De vakbond voerde donderdag actie bij het hoofdkantoor van de online supermarkt, maar dat leek niet veel op te leveren, meldt het AD.

Ruim achthonderd Picnic-medewerkers hebben hun handtekening gezet onder een petitie waarmee ze een vast contract eisen. Deze is donderdag door FNV samen met een twintigtal ontevreden werknemers bij de directie neergelegd. De online supermarkt werkt vooral met flexcontracten. Volgens FNV zou het gaan om negentig procent van de drieduizend medewerkers. 

Michiel Muller, directeur van Picnic, reageert met de stelling dat het niet lukt om in gesprek te gaan met de vakbond. “FNV komt alleen langs om actie te voeren”, zegt hij over de actie van donderdag. “We hebben daarom besloten om vandaag niet mee te werken aan het toneelstukje.” Muller laat weten de geluiden van zijn personeel serieus te nemen en dat er al verbeteringen zijn aangebracht. “Bovendien wil echt niet iedereen een vast contract.”

De rechter zal zich binnenkort over zaak buigen.
 

Reacties 2


Cees de Leeuw 23 aug, 10:43

Ikzelf ben al tegen de 60 jaar lid van de FNV.
Ik ben klant van Picnic al geruime tijd en tot volle tevredenheid.
Dat heb ik laten blijken bij Picnic met een foto van de bezorger met dito bloemen. Wie doet nou ? Ik dus..,,,


Caroline Kreeft 24 aug, 23:54

Ik ben ook sinds kort klant bij PICNIC..Ben ook zeer tevreden..waar een klein bedrijf groot in is.. klantvriendelijkheid..etc..

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!