'Verzet tegen fusie Takeaway.com en Just Eat'

Opnieuw komt een grote aandeelhouder van Just Eat in verzet tegen de voorgenomen fusie met Takeaway.com. Eminence Capital noemt het bod van het Nederlandse maaltijdenplatform veel te laag, schrijft Financial Times.

Het Amerikaanse Eminence heeft vier procent van de aandelen van Just Eat en behoort daarmee tot de tien grootste aandeelhouders. Het bod van 7,31 pond per aandeel is volgens het hedgefonds opportunistisch en een onderwaardering, waardoor de aandeelhouders van Takeaway.com te veel bevoordeeld worden. 

Het Britse Aberdeen Standard, eveneens aandeelhouder van Just Eat, kwam vorige maand al in verzet tegen de deal. De investeerder wilde dat Takeaway.com zo snel mogelijk met een hoger bod zou komen. De aandeelhouders van beide maaltijdplatforms stemmen op zijn vroegst eind volgende maand over de fusie. 

Takeaway.com en Just Eat bereikten eind juli een voorlopig akkoord over de krachtenbundeling. De Britse aandeelhouders krijgen een iets groter belang in het gecombineerde bedrijf, dat geleid wordt door de Nederlandse topman Jitse Groen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!