Webwinkel TopVintage geeft zijn fysieke winkel in Kerkrade mogelijk een vervolg. De webshop in retrokleding denkt aan vestigingen in steden als Parijs, Barcelona en Berlijn, zegt eigenaar Angelique van den Born tegen RetailTrends.

TopVintage ziet de winkel nabij het hoofdkantoor in Kerkrade vooral als een test, vertelt de eigenaar. “Gaan we verschil zien in de merken die we on- en offline verkopen, kopen mensen in de winkel misschien duurdere kleding? Ik heb geen idee, maar vind het spannend om dat te zien.” Daarnaast wil ze, door kantoorpersoneel mee te laten lopen in de winkel, voorkomen dat het contact met de klant verwatert.

Van den Born laat verder weten dat TopVintage begin volgende maand voor het eerst met een mannenlijn komt, een collectie van het Britse merk Collectif. Daarnaast werkt de etailer aan een loyaliteitsprogramma, omdat TopVintage volgens Van den Born in tegenstelling tot andere webwinkels ‘echte fans’ heeft. “Ik zie op de site van Wehkamp nooit iemand zeggen: 'Ik ben zo blij dat ik jullie gevonden heb'. Wij zien dat soort feedback wel.”

TopVintage opende afgelopen weekend zijn eerste fysieke winkel in thuisbasis Kerkrade. De webshop levert aan 87 landen en is naar eigen zeggen de grootste Europese speler in de retromarkt. Lees hier het complete interview met TopVintage.