Google lanceert vision search binnenkort ook in Nederland

Google lanceert vision search binnenkort ook in Nederland

Voor de Nederlandse consument is het binnenkort mogelijk om via een foto van een product in Google te achterhalen waar het product te koop is. Google is momenteel deze vision search-technologie naar Nederland aan het halen. Dat vertelde Ilona van Wegen, industry leader omnichannel retail en brands bij Google, op het Retail & Brands Festival.

"De trend is dat we graag kopen van plaatjes. Dat is straks ook mogelijk voor Nederland. Door middel van het maken van een foto kun je zien welke retailers het product beschikbaar hebben en voor welke prijs", aldus Van Wegen. 

De technologie is ook bruikbaar in winkels. Van Wegen noemt als voorbeeld het maken van een foto van een product dat in de supermarkt ligt, om te controleren of er bijvoorbeeld gluten in zitten of om te kijken waar het product vandaan komt en hoe het gemaakt is. 

Voor vision search maakt Google gebruik van Cloud Vision Api. Eerder maakte Google afbeeldingen al shoppable en werd er een gepersonaliseerde versie van Google Shopping gerealiseerd. Wanneer vision search precies naar Nederland komt, is nog niet bekend.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!