Nederlandse vleesconsumptie na jaren weer iets gestegen

Nederlandse vleesconsumptie na jaren weer iets gestegen

De Nederlandse vleesconsumptie is voor het eerst in negen jaar weer gestegen. Zo aten we in 2018 gemiddeld 77,2 kilo vlees per persoon, waar dat in 2016 en 2017 nog 76,6 kilo was. Dat constateert Wageningen University, die al jaren de vleesconsumptie onderzoekt in opdracht van stichting Wakker Dier.

De bevindingen lijken haaks te staan op de conclusie van marktonderzoeker IRI anderhalve maand eerder, die aan NOS liet weten dat de verkoop van vleesvervangers in de lift zit en de verkoop van vlees vorig jaar daalde. Dat bleek uit de kassagegevens van de grootste supermarkten. Wageningen University keek echter ook naar de vleesconsumptie in de horeca.

“Dat is enorm van invloed. Het aantal toeristen in ons land stijgt elk jaar. Van restaurants die veel toeristen over de vloer krijgen, is wel bekend dat die veel hamburgers en saté op de kaart hebben staan”, aldus onderzoeker Hans Dagevos van de universiteit tegen de NOS. Volgens hem kan ook de warme zomer van 2018 een rol gespeeld hebben in de toegenomen vleesconsumptie, met name door de populariteit van barbecueën.

 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends