De Belgische supermarktketen Colruyt vreest de komst van Jumbo niet. "Op lange termijn zal de impact beperkt zijn", zegt ceo Jef Colruyt tegen de Vlaamse zakenkrant De Tijd. "Jumbo zal een drietal winkels openen. Maakt u zelf de rekening maar."

Toch blijft het waarschijnlijk niet bij die drie winkels van Jumbo. Voor volgend jaar staan twaalf tot vijftien winkels in Vlaanderen op het programma. Op termijn ziet Jumbo ruimte voor ruim honderd winkels in België. Colruyt is niet onder de indruk. "We zullen zien", antwoordt Colruyt. "Een land bol je niet zomaar binnen. Je moet er keihard voor werken."

Wat Colruyt gaat doen om Jumbo aan te pakken, wil de ceo niet kwijt. "Dat ga ik u niet zeggen, maar we zijn gereed. We zullen ze een warm onthaal geven." Colruyt gaat in elk geval door met de laagsteprijzengarantie, zegt operationeel directeur Marc Hofman. Jumbo zou dat in België niet willen doen, meldden bronnen eerder aan vakblad Distrifood.

De Belgische private bank Degroof Petercam raadt Colruyt aan in Nederland winkels te openen, in reactie op de komst van van Jumbo naar België. Maar Colruyt ziet daar niets in. Een eerder avontuur liep niet goed af. "Vandaag zijn er geen plannen om naar Nederland te trekken", zegt Hofman. Volgens hem is de markt in Nederland oververzadigd.