Amazon zet in op spraaktechnologie met brede samenwerking

Amazon zet in op spraaktechnologie met brede samenwerking

Amazon kondigt een samenwerking met dertig techbedrijven aan op het gebied van spraaktechnologie. Dat is te lezen op de website van de internetgigant, die de handen ineenslaat met onder andere Microsoft, Spotify, Sonos, Salesforce en Intel. Apple, Google en Samsung staan niet op de lijst.

De samenwerking wordt aangekondigd als het ‘Voice Interoperability Initiative’ en heeft als doel dat consumenten meerdere spraakassistenten kunnen gebruiken op één apparaat. Die spraakhulpen kunnen geactiveerd worden door het uitspreken van verschillende startwoorden. Volgens Amazon moeten de spraakservices naadloos kunnen samenwerken en blijft de privacy en veiligheid van consumenten daarbij gewaarborgd.

Tijdens een hardware-evenement woensdag kondigde de internetgigant tevens aan dat spraakassistent Alexa beschikbaar wordt op andere apparaten. Daarbij presenteerde het bedrijf verschillende nieuwe producten. Zo heet Amazons nieuwste slimme luidspreker de Echo Studio, is de Echo Frames een bril met ingebouwde luidsprekers en een microfoontje en werd een ring met ingebouwde microfoon gepresenteerd als de Echo Loop. 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends