UWV: 'Jaarlijks komen er zesduizend banen bij in de retail'

UWV: 'Jaarlijks komen er zesduizend banen bij in de retail'

Tussen 2013 en 2018 nam het aantal banen in de retail in Nederland met 38 duizend toe tot 750 duizend. Dat terwijl The New York Times twee jaar geleden voorspelde dat het aantal banen in de retail zal afnemen. Toch verwacht het UWV ook voor de aankomende jaren een toename van zesduizend banen per jaar.

De groei in het aantal banen komt onder meer doordat de focus binnen de retail verschuift naar sfeer en service. Dat leidt niet tot minder, maar ander personeel. Dat stelt Liliane van Suijlen, docent Ondernemerschap & Retail Management aan de Avans Hogeschool in Den Bosch in RetailTrends. "Als het klantbeleving is waar het om draait, dan is het niet de 'P' van prijs, maar de 'P' van personeel waarmee je je op de winkelvloer kunt onderscheiden."

Van Suijlen wijst op de verandering die plaatsvindt binnen de retail. "Het wordt soms uitgedragen dat het in de retail kommer en kwel is. Maar men gaat vaak gemakkelijk voorbij aan het feit dat er daarnaast iets heel anders gebeurt. De sector is zichzelf aan het heruitvinden en daar komen ook weer nieuwe banen uit voort", aldus Van Suijlen. Door de vernieuwde sector komen er nieuwe specialismen bij. Ook de groei van online compenseert de krimp van het aantal banen in de fysieke winkels. Lees verder in het digitale magazine.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!