Zeeman verwacht komende jaren tientallen winkels te sluiten

Textieldiscounter Zeeman sluit de komende vijf jaar waarschijnlijk ongeveer zeventig van de ruim vijfhonderd winkels in Nederland. Dat zegt topman Erik-Jan Mares tegen persbureau ANP.

Het gaat wel goed met het bedrijf, benadrukt hij. Ondanks de lastige kledingmarkt groeide de omzet in Nederland vorig jaar met vier procent, tot 609 miljoen euro. De kunst is volgens Mares om tijdig slechtlopende winkels te sluiten en alert te blijven op mogelijkheden om ergens toch nog een filiaal te openen.

"Want we openen ook nog steeds nieuwe winkels", aldus Mares. "Binnenkort bijvoorbeeld in Apeldoorn. En we zien sluitingen vaak al een jaar van tevoren aankomen en kunnen het personeel daardoor meestal herplaatsen in andere vestigingen."

Sinds 2014 heeft Zeeman in Nederland al ruim dertig winkels gesloten. Het buitenland wordt steeds belangrijker voor Zeeman. Vooral in Spanje ziet de formule nog veel kansen. Mares zei eerder daar te willen groeien van 43 naar 250 winkels. Eind volgend jaar moeten er al honderd Spaanse winkels zijn.

Reacties 3


Frits Vries 6 okt, 20:41

70 winkels sluiten en met 1 opening pronken...wat verberg je?


R vdL 7 okt, 10:20

Zeeman is een solide bedrijf dat heel slim met zijn vestiging beleid omgaat en op tijd durft te kiezen om te sluiten, te verhuizen en te openen. Daarom bestaan ze al lang, zijn succesvol en doen er toe.


Serge Van Der Poorten 7 okt, 10:50

Is dit concept niet uitgemolken en stilletjesaan verouderd?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!