Oude garde aan het roer bij Intertoys

Oude garde aan het roer bij Intertoys

Vertrouwde gezichten keren terug bij Intertoys. Nadat eerder Jan Nap terugkwam als financiële man bij de speelgoedketen, is Eddy Assies sinds vorige maand de nieuwe ceo bij Intertoys. Hij was daar van 2017 tot 2018 head of retail operations. Daarvoor was hij vijf jaar algemeen directeur bij Toys XL, dat net als Intertoys onder Blokker Holding viel.

Mirage Holdings, de nieuwe naam van Blokker Holding, is sinds vorige maand weer eigenaar van Intertoys. De speelgoedketen werd eind 2017 door Blokker Holding verkocht aan de Britse investeringsmaatschappij Alteri. In maart dit jaar ging Intertoys failliet en maakte met de helft van het aantal winkels een doorstart onder de Portugese investeringsmaatschappij Green Swan. Omdat Intertoys opnieuw kopje onder dreigde te gaan, besloot Michiel Witteveen met zijn Mirage Holdings de keten terug te kopen. Roland Armbruster, die sinds juli vorig jaar ceo bij Intertoys was, is nu senior advisor bij de speelgoedketen.

Intertoys heeft op dit moment 205 winkels, waaronder tachtig franchisezaken, en een webshop. Zeven grote winkels werden in de zomer verkocht aan ToyChamp. Zeven voormalige franchisers gaan verder onder de naam Jase&Joy.

Reacties 11


Frits Vries 11 okt, 15:04

Zijn die vertrouwde mensen niet diegene die t einde van intertoys ingeluid hebben.
En nu via schijnheilige constructies intertoys weer in handen hebben,wel in gesaneerde vorm.
Kosten omlaag en nieuwe kansen....
Of iedereen (leveranciers etc.)bedonderen en begin 2020 wederom de stekker eruit puur uit eigen gewin.


Anne Ummels 11 okt, 15:49

Eerst flink geld verdient door alle personeel op straat te zetten zonder bonus en met verlies van het teveel gemaakte uren. Dan van Blokker nog geld erbij gekregen voor de overname van het concern. En nu weer mensen aan de top die medeverantwoordelijk waren voor alle fiasco's. Het gaat goed in Nederland. Hardwerkende mensen worden genekt maar de top mag vrolijk verder doen met zakken vullen. Om te huilen.


Josh Miller 11 okt, 16:43

Anne immers als je er niets van snapt, post dan niets. Had mirage Intertoys niet overgenomen dan stond iedereen op straat. Dat komt omdat ook jij al het speelgoed online koopt bij bol.com


W. Trappen d’r weer in 11 okt, 21:00

Mirage is “ingehuurd” door....om de “sanering” en “terugkoop” legaal te maken.


Frits Vries 11 okt, 21:34

Josh miller.
Sprookjes horen in de efteling thuis.
Intertoys misschien ook,handje ophouden bij ezeltje strekje.


Anne Ummels 12 okt, 10:56

Josh Miller
Ik denk dat jij er niets van snapt. Je doorziet niet wat voor een constructie ze gemaakt hebben toen ze Intertoys en Bart Smit hebben samen gevoegd.
En by the way. Ik koop niet bij Bol.
Droom maar lekker verder.


Karel Karel 13 okt, 10:17

Leuk deze reacties, die zie je nooit op LinkedIn, daar is alles hosanna.


Ralf Van Laren 14 okt, 09:45

Gisteren de speelgoedcatalogus op de deurmat gekregen.. dé Intertoys speelgoedcatalogus. Helaas, een flinterdun boekje met bijzondere indeling. Niks beter dan de Bol.com catalogus.. zonde! Kortom Intertoys beloofd het vertrouwde oude beeld terug te wensen, maar speelt vooral op nostalgie en dit heeft geen lange houdbaarheidsdatum!


Cee van de berg 14 okt, 10:56

Inderdaad gecontroleerd uitbranden. Maar de detaillisten met de stenen winkel worden continu belaagt door het hellende vlak dat is gecrieerd door onze overheid die China, de grootste wereldmacht, als ontwikkelingsland vrije handel zonder BTW aan onze eindgebruikers laat....
Als wij onze winkels ook tot E22 geen btw laten afdragen dan zou er een kans kunnen zijn dat we weer winkels in de straten krijgen waar mensen gemiddeld minder dan E22 uitgeven. Als we dan ook die postwet van eind 19e eeuw schrappen dan wordt het misschien zelfs weer gezellig winkelen!


Reinder Koornstra 14 okt, 11:01

Aangezien de speelgoedmarkt fundamenteel is veranderd, zou je denken na men na de recente debacles rond Intertoys ook de formule wel fundamenteel zou veranderen. Met de terugkomst van de ‘oude macht’ blijkt wel dat men onverkort vasthoudt aan een zwaar verouderde formule. Blijkbaar is er in het aloude Blokker huis nog genoeg geld over om te verbranden!
Het is treurig gesteld met de retailsector die maar niet wil vernieuwen!


Cee van de Berg 14 okt, 11:16

Ach, het compensabele verlies zal nog wel een aantal keren van de hand gaan maar uiteindelijk is ook dat verdampt. Dan blijft alleen nog het hellende vlak over en zullen ook de laatste winkels verdwijnen. Wij kiezen er zelf voor. In de grote steden wordt 70% van de huizen, op dit moment grotendeels door Aziaten, zonder hypotheek opgekocht. Wij exporteren ons geld en zij exporteren het weer terug. Zo lijkt alles een leuke handelsbalans...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!