Het conflict tussen 240 franchisers en Albert Heijn dat zich al jarenlang voortsleept, is nog niet ten einde. De franchisers, verenigd in de Vereniging van Albert Heijn Franchisenemers (VAHFR), gaan in cassatie bij de Hoge Raad. Dat meldt Distrifood, dat een brief van de VAHFR in handen heeft.

De franchisers vinden dat Albert Heijn ze bij de afrekening tekortdoet. Volgens hen maken ze aanspraak op een deel van een breed scala aan inkomsten die de supermarktketen ontvangt. De franchisers werden in november 2016 door de rechtbank Noord-Holland in het ongelijk gesteld. In juli dit jaar wees ook het gerechtshof in Amsterdam de vorderingen af, op één na. Volgens het hof was in de franchiseovereenkomst afgesproken dat hun accountants de overeenkomst controleren. Omdat de accountants hebben vastgesteld dat de zogeheten normenkaders goed zijn nageleefd, hebben de franchisers volgens het hof geen recht op een vergoeding.

Toch ziet de VAHFR voldoende aanknopingspunten, schrijft de vereniging. Albert Heijn laat aan Distrifood weten het jammer te vinden dat de franchisers de zaak niet laten rusten, maar zegt het met vertrouwen tegemoet te zien.