Beter Bed heeft zijn dochterbedrijf Matratzen Concord voor vijf miljoen euro verkocht aan een investeerder. Als Matratzen Concord in zijn eerste jaar gestelde prestatiedoelen behaalt, kan dat bedrag nog verder oplopen.

De investeringspartij, met de naam Magical Honour Limited, stak ook nog eens voor vijf miljoen euro in aandelen in Beter Bed, waardoor het een belang van 8,9 procent in het beddenbedrijf krijgt. Beter Bed liet in zijn half jaarcijfers al weten de hoop te hebben de verkoop van Matratzen Concord eind 2019 af te ronden en dat lijkt nu gelukt te zijn. Wel moeten Duitse toezichthouders nog toestemming geven voor de verkoop en moeten aandeelhouders van Beter Bed akkoord gaan met het uitgeven van nieuwe aandelen. Eind volgende maand wordt daarvoor een bijzondere aandeelhoudersvergadering gehouden.

Beter Bed laat weten dat Matratzen Concord met de verkoop volledig kan herstellen naar de potentie die het bedrijf heeft. De beddenverkoop zegt verder zich nu weer te kunnen focussen op zijn corebusiness in de Benelux en de verkoop via wholesale en online.

Beter Bed raakte eerder in de problemen doordat dochter Matratzen Concord kampte met de naweeën van een gifschandaal rondom zijn matrassen. De verkoop bleef hierdoor achter en dat zorgde voor een flink verlies voor de beddenverkoper. Al eerder kreeg Beter Bed zeven miljoen euro van drie grote aandeelhouders om de financiële situatie te herstellen.