Marqt gaat samen met Ekoplaza

Marqt gaat samen met Ekoplaza

Marqt gaat samen met Udea, het bedrijf achter Ekoplaza. Een meerderheid van de aandeelhouders heeft daarmee ingestemd, meldt de duurzame supermarktketen.

Het in 2008 opgerichte Marqt, dat nog nooit winst maakte, zit in financiële nood en was al een tijd op zoek naar een nieuwe eigenaar of fusiepartner. In mei stapte directievoorzitter Joost Leeflang op wegens een verschil van inzicht met de aandeelhouders over de strategie. Hij was nog geen jaar in functie. In juni stapte ook de volledige raad van commissarissen op. 

De formules van Marqt en Ekoplaza in de huidige vorm blijven bestaan. Wel wordt het aantal winkels van Marqt komend jaar teruggebracht tot tien à twaalf. "Om vanuit hier weer verder te kunnen gaan bouwen", melden de bedrijven.

De Autoriteit Consument en Markt moet nog akkoord gaan. Bovendien hebben nog niet alle aandeelhouders getekend. NRC meldde eerder op de dag dat oprichter Quirijn Bolle - die nog een significant belang heeft - de fusie niet ziet zitten. Voor de rechtbank in Amsterdam dient deze donderdag een kort geding.

Reacties 1


Reinder Koornstra 17 okt, 15:03

11 jaar verlies op verlies stapelen verwacht wel erg veel geloof, hoop en liefde van de aandeelhouders. Niks samengaan, Het zieltogende Marqt is opgeraapt door Udea. Maar zit daar wél het geld om er eindelijk eens iets van te maken.
Veel aandacht en enthousiasme scoren met een nieuwe formule leidt vaak tot een deceptie. Altijd al, denk ik, maar daar is nu zoveel geld mee gemoeid!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!