Beter Bed boekt meer omzet, bijna verlost van Duits zorgenkindje

Beter Bed boekt meer omzet, bijna verlost van Duits zorgenkindje

Beter Bed noteerde in het derde kwartaal een hogere omzet bij de bedrijfsonderdelen die in bezit blijven van de Udense onderneming. De verkoop van het Duitse zorgenkindje Matratzen Concord ligt op schema, meldde Beter Bed vrijdag.

De omzet van het concern was 6,8 procent hoger dan een jaar eerder. Dat kwam onder meer door het merk Tempur, de circulaire boxspring Element en een stijging van dertig procent bij de onlineverkopen in de Benelux. Ook in Zweden deed Beter Bed goede zaken.

Matratzen Concord, dat actief is in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, zag de omzet dalen. Maar het ging minder slecht dan in de kwartalen ervoor. Matratzen Concord kampt met de naweeën van een gifschandaal. Het chemieconcern BASF meldde eind 2017 dat schuimmatrassen door een productiefout te veel van de giftige stof dichloorbenzeen bevatten. Uiteindelijk bleek er geen gevaar voor consumenten, maar die lieten de matrassen links liggen.

Door de problemen bij Matratzen Concord kwam ook Beter Bed in de moeilijkheden. De verkoop van Matratzen Concord aan een Aziatische investeerder is waarschijnlijk eind van dit jaar afgerond. Ceo John Kruijssen zegt erbij dat 'wij de potentie van de Matratzen Concord-keten blijven zien'. Met aandacht en investeringen van de nieuwe eigenaar ziet hij een goede toekomst voor dat onderdeel. Vorige week meldde Beter Bed al dat het miljoenen kan ophalen door de verkoop en het terugleasen van zijn distributiecentrum in Uden

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!