Nike begint rechtszaak tegen ‘copycat’ Skechers

Nike is een rechtszaak begonnen tegen het Amerikaanse schoenenmerk Skechers. Skechers zou het door Nike ontwikkelde kussenachtige voetbed gebruikt hebben voor zijn Skechers’ Skech-Air Jumpin’ Dots en Mega Shoes modellen.

Het is de vierde aanklacht in vijf jaar tegen Skechers door Nike, dat zijn concurrent ervan beschuldigt zijn designs en kussen-technologie te hebben gestolen. “Skechers’ zakelijke strategie omvat het kopiëren van de ontwerpen van concurrenten en het gebruiken van innovatieve technologieën, ontwikkeld door anderen, om zo marktaandeel te winnen”, zo is te lezen in de aanklacht van het sportmerk.

Eerder deze maand sloeg Skechers terug met een advertentie in The New York Times en later ook op Twitter, waarin het bedrijf Nike ervan beschuldigde een ‘bully’ te zijn. Skechers ontkent dat het designs heeft gestolen van zijn concurrent.

In 2014 en 2016 klaagde Nike Skechers ook al aan; toen beschuldigde het sportmerk zijn concurrent onder meer van het kopiëren van zijn ‘Chuck Taylor’-ontwerp.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!