Lidl experimenteert met handscanners in zijn filiaal in Huizen. Dat meldt Distrifood. Het concept Scan & Go is een uitbreiding van de zelfscanners die de supermarktketen eerder introduceerde.

Met Lidl Scan & Go wil het van oorsprong Duitse bedrijf dat zijn klanten ‘snel, duidelijk en makkelijk’ boodschappen kunnen doen. Eind december gaat de discountketen de handscanners ook testen in zijn winkel te Oud-Beijerland. 

”We zien dat klanten hun boodschappen graag meteen willen inpakken. Met de handscanner kunnen klanten hun producten zelf scannen, in hun boodschappentas opbergen en afrekenen bij de zelfscankassa’s. Wij denken dat we onze klanten hiermee een extra service bieden”, aldus woordvoerder Christine Braun.

Op dit moment zijn dertien Lidl-filialen voorzien van zelfscankassa’s. Lidl laat aan Distrifood weten dat dit aantal vóór het einde van 2019 uitgebreid wordt naar 27 winkels. Eerder gaf de discounter nog aan het zelfscanconcept niet verder uit te rollen wegens gebrek aan ruimte in de bestaande filialen.