Rechter doet 3 december uitspraak in conflict FNV-Picnic

De rechter doet 3 december uitspraak in het conflict tussen de FNV en Picnic. De vakbond stapte naar de rechter om een supermarkt-cao af te dwingen bij onlinesuper Picnic. De zaak diende vrijdag.

Picnic vindt de supermarkt-cao niet geschikt, omdat het bedrijf bijvoorbeeld geen vakkenvullers of caissières in dienst heeft. Directeur Michiel Muller zegt daarom te werken aan het opstellen van een e-commerce-cao, die op veel personeel dat in distributiecentra werkt van toepassing kan zijn. 

Ruim achthonderd Picnic-medewerkers zetten eerder hun handtekening onder een petitie waarmee ze een vast contract eisen. Picnic werkt vooral met flexcontracten. Volgens de FNV zou het gaan om negentig procent van de drieduizend medewerkers. Picnic zei dat er al verbeteringen zijn aangebracht, maar voegde eraan toe dat ook lang niet iedereen een vast contract wil.

Reacties 1


Joey Versteegh 4 nov, 13:00

Picnic is geen supermarkt maar een webshop die boodschappen verkoopt, dat is een significant verschil. Dan zouden Bol.com en Wehkamp ook de cao voor warenhuizen/winkels moeten toepassen via deze gedachtengang. Hopelijk beslist de rechter in het voordeel van Picnic. Een e-commerce cao of logistieke cao lijkt me logischer.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!