HEMA en WE Fashion transparant over productieproces

Acht Nederlandse modemerken, waaronder HEMA en WE Fashion, ondertekenden vandaag de Transparency Pledge, waarmee zij onder meer inzicht geven in hun productielocaties en inzetten op het verbeteren van arbeidsomstandigheden en lonen. Het internationale initiatief wordt in Nederland gedragen door de Schone Kleren Campagne (SKC).

De ondertekening vond plaats tijdens een nationale bijeenkomst van het Convenant Duurzame Kleding en Textiel in Den Haag. Naast HEMA en WE Fashion ondertekenden de merken Marlies Dekkers, Alchemist, Kings of Indigo, Kuyichi, Okimono en Schijvens het initiatief.

Bij de deelnemende kledingmerken is op de website een productielocatielijst te vinden. Ook worden andere details gedeeld, zoals de productgroep die de fabriek produceert en hoeveel mensen er werken. Voor HEMA geldt dat 624 locaties openbaar zijn gemaakt waar de afgelopen twaalf maanden voor HEMA is geproduceerd. Het gaat daarbij om alle non-foodproducten, zoals kleding, speelgoed en kerstballen. 

Zowel HEMA als WE Fashion zegt met het ondertekenen van het initiatief de kledingindustrie inzichtelijker te willen maken en eventuele misstanden in de fabrieken tegen te willen gaan. “Alleen wanneer productielocaties bekend zijn, kunnen we in contact treden met de kledingmerken op het moment dat er zich misstanden voordoen in fabrieken”, zegt een woordvoerder van SKC. “Om gezamenlijk met onze partnerorganisaties in de productielanden en de kledingmerken tot oplossingen te komen.”

Het Transparency Pledge verwacht dat deelnemers hun productielocatielijst elk halfjaar bijwerken. Eerder ondertekenden G-Star en Zeeman het initiatief al.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!