Albert Heijn bezorgt vanaf deze week boodschappen vanuit zijn grootste Home Shop Center. De nieuwe locatie in Amsterdam is het vijfde HSC van de supermarktketen.

Het pand is twintigduizend vierkante meter groot en biedt ruimte aan duizend nieuwe werknemers, die per week veertigduizend bestellingen verzamelen en bezorgen in de regio Nood-Holland. Het pand aan de Beiraweg in het Westelijk Havengebied is voorzien van voldoende stroomvoorziening om op termijn alleen nog elektrische bezorgauto’s in te zetten. Een deel van de boodschappen in de hoofdstad wordt al bezorgd met elektrische auto’s en -fietsen, maar Albert Heijn wil uiteindelijk volledig overgaan op elektrisch vervoer. 

De opening van de nieuwe locatie zorgt volgens de supermarktketen voor meer capaciteit en betere spreiding, waardoor er ruimte ontstaat voor groei. Dat is nodig omdat het aantal particuliere en zakelijke klanten dat hun boodschappen bestelt volgens Albert Heijn toeneemt. Dit zou te danken zijn aan de landelijke uitrol van de bezorgbundel en een lager minimum bestelbedrag op dinsdag, woensdag en donderdag. De supermarktketen geeft aan al bezig te zijn met de volgende Home Shop Centers; de eerstvolgende opent in 2020.