Ontslagen topman Pearle/Eye Wish grijpt naast 1,8 miljoen

GrandVision Benelux hoeft de ontslagen topman Leo van Welij geen ontslagvergoeding van 1,8 miljoen euro te betalen. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem in hoger beroep bepaald.

Van Welij trad 1 juni 2016 in dienst bij GrandVision, waar de winkels van Pearle en Eye Wish onder vallen. In België voerde hij een reorganisatie door. De countrymanager en een andere manager kregen een lagere functie, de HR-manager werd ontslagen. Drie oud-medewerkers werden juist weer aangenomen.

Vorig jaar werd hij op op non-actief gesteld nadat elf medewerkers in België over hem hadden geklaagd. Ze beschuldigden hem onder meer van alcoholmisbruik. Zo zouden ze hem 's morgens al dronken achter zijn bureau hebben aangetroffen. Tijdens een bijeenkomst zou hij in beschonken toestand uit zijn stoel zijn gevallen. Ook zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan agressief gedrag en vriendjespolitiek, en zou hij een angstcultuur hebben gecreëerd.

Van Welij ontkent dat hij een alcoholprobleem heeft. Hij verklaart zijn gedrag uit overbelasting en het gebruik van een medicijn tegen allergie. Volgens hem is er sprake van 'boss bashing', als reactie op de ingrijpende maatregelen die hij in België nam. GrandVision kreeg van de kantonrechter toestemming om het arbeidscontract te ontbinden. Van Welij - die per maand bijna 28.500 euro verdiende - eiste vergeefs bijna drie miljoen euro. Hij moest genoegen nemen met een transitievergoeding van bijna dertigduizend euro. Hij legde zich daar niet bij neer, maar ook in hoger beroep trok hij aan het kortste eind.

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!