Beter Bed slijt nog eens twee distributiecentra

Beter Bed verkoopt zijn distributiecentra in Hoogeveen en Nieuw-Vennep voor een totaalbedrag van 5,1 miljoen euro. Eerder verkocht de beddenfabrikant zijn centrum in Uden. Met de deals wil Beter Bed zijn schuldpositie verbeteren. 

Beter Bed maakt bekend de vestigingen na de verkoop te zullen huren van de nieuwe eigenaar, net als het distributiecentrum in Uden. Het bedrijf behaalt met de verkoop een boekwinst van 1,6 miljoen euro na belastingen met de transactie. De opbrengst wordt gebruikt voor het aflossen van leningen. 

Met ook de verkoop van zorgenkindje Matratzen Concord, die eerder deze week werd afgerond, werkt de Nederlandse beddenfabrikant hard aan het verbeteren van zijn financiële positie. 
 

Reacties 5


Frits Vries 6 dec, 19:35

Panden die je verkoopt leveren nu cash op .maar als je terug huurt ben je op den duur duurder uit....als je nu zoveel schuld hebt....moet je wel heel veel gaan verkopen....ik zeg ...einde


Perry Hout 7 dec, 12:22

Beste Frits, in een ver verleden hebben de families Klerkx en Eijerkamp van de gelijknamige meubelzaken ook hun panden verkocht en weer teruggehuurd. Je weet wat daarvan terecht is gekomen ; 2 van de mooiste meubelbedrijven van Nederland. Misschien was je toen nog niet geboren.....


Bob Saint 8 dec, 11:36

Nu Beterbed zijn distributie centra verkocht heeft, en de verlieslatende tak (Matrazen concord) ook verkocht heeft aan de Chinezen, alsmede dat de Chinezen 5 miljoen geïnvesteerd hebben in Beterbed, staan ze er juist weer goed voor.


Frits Vries 9 dec, 13:23

Voor matrazen concord zeker( niet )de hoofdprijs ontvangen .
Chinezen investeren om n gat mee te dichten.(voor hoelang)
Beter bed was failliet,is failliet en blijft failliet.


Ingrid P. 23 feb, 16:39

Is het handig om vandaag de dag een bed te bestellen bij Beter Bed ? Of staan ze nog op omvallen / failliet te gaan? Zoveel klachten op internet over hun service.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!