'Stofsoort maakt Kiton-pakken extreem duur'

'Stofsoort maakt Kiton-pakken extreem duur'

De maatpakken van het Italiaanse modehuis Kiton zijn zo exclusief doordat de stoffen exclusief voor het merk gebruikt worden. Dat zegt Daniel Meul van de Amsterdamse luxewinkel Pauw in het decembernummer van RetailTrends, dat in het teken staat van luxe. "Dat is de reden waarom zij gemiddeld twintig procent duurder zijn dan een andere kleermaker."

Pauw verkoopt Kiton sinds 1993, als een van de weinige winkels in Nederland. Het duurste artikel in de winkel op dit moment is een jas in kasjmier en vicuna, een exclusieve wolsoort afkomstig van het gelijknamige dier dat verwant is aan de lama. "Die kost elfduizend euro. Dat is natuurlijk allesbehalve goedkoop. Het is een uniek stuk. Maar het is mooi dat we het kunnen aanbieden. En er is een markt voor. Zoals er ook een markt is voor Lamborghini, voor Rolls-Royce en voor Ferrari."

In de nieuwste editie van RetailTrends gaan we uitgebreid in op de vraag waar de extreem hoge prijzen van sommige luxemerken vandaan komen. Naast Kiton staan we stil bij Patek Philippe en Hermès. Nog geen member? Klik hier voor meer informatie

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!