Financieel directeur Beter Bed per direct vervangen

Financieel directeur Beter Bed per direct vervangen

Bij Beter Bed is cfo Hugo van den Ochtend vervangen door Gabrielle Reijnen. Dat besluit heeft de raad van commissarissen 'na een zorgvuldige afweging' genomen, meldt het bedrijf. Een reden voor de bestuurswissel wordt niet gegeven.

Van den Ochtend werkte sinds 1 september bij Beter Bed. Hij kwam over van Gall & Gall. Opvolgster Reijnen zat sinds april in de raad van commissarissen bij Beter Bed. Beleggersvereniging VEB vraagt om opheldering over de gang van zaken. "Het vertrek van een cfo roept altijd de vragen op. Maar bij Beter Bed lijkt sprake van een grote rode vlag", schrijft de VEB. "Reijnen heeft de afgelopen maanden nauw samengewerkt met Van den Ochtend en in dat kader een eigen verantwoordelijkheid over diens functioneren."

Beter Bed heeft al lange tijd financiële problemen, onder meer veroorzaakt door een gifschandaal bij dochterbedrijf Matratzen Concord in Duitsland. Het chemieconcern BASF meldde eind 2017 dat schuimmatrassen door een productiefout te veel van de giftige stof dichloorbenzeen bevatten. Uiteindelijk bleek er geen gevaar voor consumenten, maar die lieten de matrassen links liggen. Inmiddels is Beter Bed erin geslaagd Matratzen Concord te verkopen.

Reacties

Van droombaan naar een financiële nachtmerrie!

Geplaatst door Lennard De Ronde op 16 december 2019 om 16:48

Laatste nieuws

RetailTrends