362.000 euro ontslagpremie voor ex-cfo Beter Bed

362.000 euro ontslagpremie voor ex-cfo Beter Bed

Hugo van den Ochtend, de voormalig cfo van Beter Bed, zal lekker slapen. Hij heeft een ontslagvergoeding van 362 duizend euro meegekregen, staat in het jaarverslag van 2020 waar RTL Nieuws als eerste over berichtte.

Van den Ochtend vertrok eind 2019 halsoverkop bij het beddenconcern waar hij sinds september 2018 werkte. Hij werd opgevolgd door de toenmalige toezichthouder Gabrielle Reijnen. De ex-cfo zou zijn vertrokken omdat hij niet meer paste in de herziene koers die Beter Bed voer na het afronden van de verkoop van Matratzen Concord, aldus de retailer destijds.

Aanvankelijk dacht de VEB, de belangenvereniging voor particuliere aandeelhouders, dat Van den Ochtend een ontslagpremie van 255 duizend euro mee zou krijgen. Dat staat gelijk aan één keer zijn basissalaris.

Uit het onlangs gepresenteerde jaarverslag over 2020 blijkt echter dat deze vergoeding ruim een ton meer geweest is. Het verschil is te verklaren doordat de voormalig cfo niet een jaarsalaris ontving, maar een afkoopsom van negen maanden en zes maanden doorbetaald salaris tijdens de opzegtermijn. Een woordvoerster meldt overigens dat het nieuws over de ontslagvergoeding ook al in het jaarverslag over 2019 stond. Van den Ochtend werkt sinds maart 2020 bij Ahold Delhaize als vice-president Finance Europe and Indonesia. 

Het jaarverslag vertelt verder dat Beter Bed Holding in 2020 een omzet draaide van 222 miljoen euro, bijna twintig procent meer dan een jaar eerder. Toen kwam de omzet uit op 185,8 miljoen euro. Binnen de Benelux bedroeg de omzetgroei zelfs 21,1 procent. 88 procent van de omzet is afkomstig uit Nederland. Van de totale omzet bleef een nettowinst over van 7,9 miljoen, waar er in 2019 nog een verlies was van 52,6 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!