Aldi kan komst Lidl en Albert Heijn niet tegenhouden

Aldi kan komst Lidl en Albert Heijn niet tegenhouden

De supermarkten Lidl en Albert Heijn mogen zich aan het Haringvlietplein in Zierikzee vestigen. Dat heeft de Raad van State bepaald in een zaak die was aangespannen door concurrent Aldi.

Aldi vreest onder meer leegstand in het stadscentrum. Ook is de discounter van mening dat de provinciale verordening supermarkten buiten het bestaande kernwinkelgebied niet toestaat. Aldi vindt het bovendien oneerlijk dat het zelf niet mag uitbreiden aan de Grevelingenstraat, maar dat er wel twee supermarkten bij mogen komen.

Volgens de Raad van State heeft de gemeente voldoende onderbouwd dat er behoefte is aan meer supermarkten en dat daar in het centrum geen ruimte voor is. Op het Haringvlietplein is bijvoorbeeld meer parkeerruimte. De verordening staat de komst van winkels aan de rand van het centrum niet in de weg, stelt de hoogste bestuursrechter. Bovendien is voldoende aangetoond dat mensen die boodschappen doen aan het Haringvlietplein, zo'n 650 meter van het centrum, straks ook de binnenstad blijven bezoeken. 

Reacties 2


Marie-José Rommens 20 dec, 00:08

Lidl zal dan de beste zijn, TOP!!!


Helga Baelde 20 dec, 15:18

Gewoon lidi en mét jou ah samen in een vraag winkel

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!