‘C&A wil honderd Duitse winkels sluiten’

‘C&A wil honderd Duitse winkels sluiten’

C&A is van plan om tot wel honderd van zijn winkels in Duitsland te sluiten, meldt Manager Magazin. Tegenover RTL Z laat de modeketen weten dat het dichtgaan van Nederlandse filialen niet is uitgesloten. 

De stap zou onderdeel zijn van de herstructurering die de keten gaat doorvoeren op zijn belangrijkste markt, die C&A ‘Turnaround Germany’ noemt. Het bedrijf onderhandelt momenteel met verhuurders en zou daarbij hoge kortingen eisen. Als de onderhandelingen niets opleveren, overweegt de van oorsprong Nederlandse keten de winkels te sluiten. 

Begin vorig jaar klonken geluiden over de verkoop van C&A, momenteel in handen van de Duits-Nederlandse familie Brenninkmeijer, aan Chinese investeerders. Het bleef echter bij geruchten. Volgens Manager Magazin is de reorganisatie een gevolg van de mislukte verkoop. 

C&A is een van de tien grootste modemerken van Europa. Wereldwijd telt de keten 1900 vestigingen, waarvan 117 in Nederland. Een woordvoerder van C&A Benelux ontkent het nieuws over de sluitingen tegenover RTL Z niet en sluit niet uit dat ook Nederlandse winkels dichtgaan.
 

Reacties 4


B e Steenbergen 20 dec, 11:37

Zou ik jAmmer vinden een von de winlels waar ik koop


Olaf Busch 20 dec, 11:43

Ik ben eerlijk gezegd verbaasd dat dit bericht nu pas komt.


T A 20 dec, 12:42

Gaan V&D achterna met dat ze prijsverlaging willen op hun huur van de winkels!


anoniem anoniem 22 dec, 15:26

Ze zijn in Nederland al een paar jaar bezig met huur kortingen te vragen en er gaan nu al verschillende filialen dicht , Bussum, Hardenberg,Meppel, NIjkerk en altijd zetten ze standaard verhaal in de krant Met 117 winkels in Nederland is het openen en sluiten van bepaalde locaties een vast onderdeel van het beheer van de winkelportfolio , en waarom in Duitsland 100 winkels dicht gaan dat zet mij wel aan het denken.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!