‘C&A wil honderd Duitse winkels sluiten’

‘C&A wil honderd Duitse winkels sluiten’

C&A is van plan om tot wel honderd van zijn winkels in Duitsland te sluiten, meldt Manager Magazin. Tegenover RTL Z laat de modeketen weten dat het dichtgaan van Nederlandse filialen niet is uitgesloten. 

De stap zou onderdeel zijn van de herstructurering die de keten gaat doorvoeren op zijn belangrijkste markt, die C&A ‘Turnaround Germany’ noemt. Het bedrijf onderhandelt momenteel met verhuurders en zou daarbij hoge kortingen eisen. Als de onderhandelingen niets opleveren, overweegt de van oorsprong Nederlandse keten de winkels te sluiten. 

Begin vorig jaar klonken geluiden over de verkoop van C&A, momenteel in handen van de Duits-Nederlandse familie Brenninkmeijer, aan Chinese investeerders. Het bleef echter bij geruchten. Volgens Manager Magazin is de reorganisatie een gevolg van de mislukte verkoop. 

C&A is een van de tien grootste modemerken van Europa. Wereldwijd telt de keten 1900 vestigingen, waarvan 117 in Nederland. Een woordvoerder van C&A Benelux ontkent het nieuws over de sluitingen tegenover RTL Z niet en sluit niet uit dat ook Nederlandse winkels dichtgaan.
 

Reacties

Zou ik jAmmer vinden een von de winlels waar ik koop

Geplaatst door B e Steenbergen op 20 december 2019 om 11:37

Ik ben eerlijk gezegd verbaasd dat dit bericht nu pas komt.

Geplaatst door Olaf Busch op 20 december 2019 om 11:43

Gaan V&D achterna met dat ze prijsverlaging willen op hun huur van de winkels!

Geplaatst door T A op 20 december 2019 om 12:42

Ze zijn in Nederland al een paar jaar bezig met huur kortingen te vragen en er gaan nu al verschillende filialen dicht , Bussum, Hardenberg,Meppel, NIjkerk en altijd zetten ze standaard verhaal in de krant Met 117 winkels in Nederland is het openen en sluiten van bepaalde locaties een vast onderdeel van het beheer van de winkelportfolio , en waarom in Duitsland 100 winkels dicht gaan dat zet mij wel aan het denken.

Geplaatst door anoniem anoniem op 22 december 2019 om 15:26

Laatste nieuws

RetailTrends