Beter Bed herziet bankafspraken en betaalt schuld af

Beter Bed herziet bankafspraken en betaalt schuld af

Beter Bed past financieringsafspraken aan met de banken en weet zijn schuld bij de bank met 16,7 miljoen euro te reduceren. 

Het herzien van de bankconvenanten was mede mogelijk doordat Beter Bed sinds begin deze maand verlost is van dochterbedrijf Matratzen Concord, en omdat het twee distributiecentra heeft verkocht. De totale schuld die de beddenwinkel heeft openstaan bij de bank bedraagt nu nog 23,3 miljoen euro. 

In de nieuwe bankafspraken staat dat het totaal van de leningen maximaal tweeënhalf keer het ebitda mag bedragen, met een garantiedekking van zeventig procent. De convenanten worden op kwartaalbasis getest. Beter Bed verwacht eind december een totale schuld te hebben van 1,5 keer het genormaliseerde ebitda.

Beter Bed heeft al langere tijd financiële problemen, onder meer door het gifschandaal rondom het voormalige dochterbedrijf Matratzen Concord. Het chemieconcern BASF meldde eind 2017 dat schuimmatrassen door een productiefout te veel van de giftige stof dichloorbenzeen bevatten. Uiteindelijk bleek er geen gevaar voor consumenten, maar die kochten de matrassen niet meer. Nu is Beter Bed ontdaan van de Duitse dochteronderneming en kan het werken aan het op de rit krijgen van het bedrijf.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!