Opnieuw megaverlies voor Blokker

Opnieuw megaverlies voor Blokker

Blokker Holding leed in 2018 een verlies van 344 miljoen euro en de omzet is gehalveerd. De slechte resultaten zijn voor een groot deel te wijten aan de afschrijvingen die te maken hebben met de herstructurering van het concern. Dat meldt Mirage Retail Group, het nieuwe moederbedrijf van Blokker. NRC schreef eerder al dat dit het vijfde jaarverlies op rij is en een evenaring van het resultaat over 2017 van de overkoepelende holding. 

De omzet liep terug van ruim 1,5 miljard in 2017 naar 817 miljoen euro in 2018. Dat kwam grotendeels door de verkoop van ketens als Xenos en de sluiting van winkels. Michiel Witteveen nam in april 2019 met zijn Mirage Retail Group de winkelketens Blokker en Big Bazar over van de voormalige Blokker Holding.

Witteveen waarschuwde in het novembernummer van RetailTrends al dat de cijfers niet veel beter zouden zijn. "Als je een bedrijf verkoopt met een bruidsschat, dus voor nul euro, moet je voor de accountant alle deelnemingen afschrijven op nul. Dat is een enorm bedrag, want het stond wel voor een hoge waarde in de boeken. Ik lig daar niet wakker van, het verleden is niet belangrijk. 24 april 2019, de dag van de overname, markeert een nieuwe start."

Witteveen zei eerder dat Blokker in 2021 weer winst maakt. Dat heeft hij later herhaald. Hij voegde eraan toe goede hoop te hebben dat er in 2020 weer quitte wordt gedraaid.

Reacties

Kansloze missie dit. Het initiatief van meneer Witteveen valt te prijzen maar dit model is achterhaald en niet levensvatbaar.

Geplaatst door Henk Anema op 31 december 2019 om 10:42

Het model hoeft niet achterhaald te zijn als er met de kennis van goede inkopersogen naar wordt gekeken en gehandeld. Weg met 14 verschillende waterkokers, 12 Senseo apparaten, 10 friteuses etc. Bouw een eigentijds Blokker assortiment op. Doe de klanten praktische ideeën aan de hand. Bijvoorbeeld ‘handige huishoudhulpen’. Veel meer artikelen van het eigen Blokker merk gaan verkopen. Kwalitatief goed en onvergelijkbaar in prijs. Stop met Tefal, Philips, Bourgini etc. Die merken kan je overal en meestal veel goedkoper kopen.

Geplaatst door Hans Wijmer op 31 december 2019 om 11:38

Kan m.i. zeer goed uitpakken voor de nieuwe eigenaar! Veruit het grootste deel is afschrijving, dus vooral boekhoudkundig. De drang is groot om snel weer winst te maken,ook vanwege de compensabele verliezen. Dus goed luisteren naar mensen die de markt begrijpen en snel zorgen dat de ondersteunende ‘systemen’ op orde zijn. Met in iedere winkel een ervaren dame die verstand heeft van de produkten en een winkelteam kan motiveren, ziet de toekomst er m.i. hoopvol uit.Vooruitlopend op een eventuele beursgang: geef alle sleutelfunctionarissen aandelen en zorg voor een goede winstdelingsregeling voor alle medewerkers.

Geplaatst door Ton Bos op 31 december 2019 om 13:12

Let wel dat de omzet is gehalveerd...
Maw je hebt de klant nog lang niet terug...ook niet in 2 jaar
Hoelang heeft de bank nog vertrouwen

Geplaatst door Frits Vries op 31 december 2019 om 13:31

This is the end
Beautiful friend
This is the end
My only friend, the end
Of our elaborate plans, the end
Of everything that stands, the end

Geplaatst door Jim Morrison op 31 december 2019 om 14:32

Meneer J. had het talent om het beste van vooral de inkopers naar boven te halen, hij stond niet alleen boven, maar ook tussen deze mensen. Hij heeft de ruimte op de markt voor huishoudelijke artikelen en veel deco prullaria gezien en gepakt. Uiteindelijk is er door allerlei onnodige herpositioneringen qua assortimenten (vooral naar boven) ruimte ontstaan, die door een andere partij met grof geweld gekaapt is, en waar de voetjes wel over de vloer blijven komen. Voor het middensegment van Blokker is er helaas geen bestaansrecht meer. Je hoeft geen doctorandus te zijn om te zien dat het blokker-schip recht op een ijsberg aan koerst en een volgende retail-Titanic wordt.

Geplaatst door Ad Vizeur op 31 december 2019 om 15:26

Meneer Witteveen riep een half jaar geleden over de webshop: internet is niet zo belangrijk. We hebben op elke hoek een winkel. Vorige week riep hij: ik hou van een rommelige Blokker winkel. Wat hij eigenlijk zei: de slag op het internet hebben we verloren en geen geld voor. En in het tweede geval: we krijgen de winkeloperatie niet onder controle. .. Meer heeft hij niet te bieden...

Geplaatst door Jaap action op 31 december 2019 om 15:42

Ontzettend jammer dat in dit soort berichten de winkelketen "Blokker" altijd verward wordt met de gehele Mirage Holding. Deze 344 is een verlies over de hele holding inclusief Intertoys. Het daadwerkelijk verlies van het bedrijf Blokker is vele malen lager na afschrijvingen en veel realistischer om binnen 3 jaar weg te poetsen. De eerste stappen hiervoor zijn al in 2019 gemaakt. Ik werk zelf bijna 6 jaar binnen het bedrijf en we werken met man en macht om dit te realiseren.

Geplaatst door Ruben Danhoff op 2 januari 2020 om 08:01

Er werken te veel oud V&D ers bij Blokker in de top! Dit zijn allemaal mensen met stoffige ideeen! Kijk maar naar Nelleke Wessels oud V&D er presteerde niets bij V&D ook bij Blokker niet gaat het nu weer bij Hans Anders proberen ben benieuwd hoelang ze het daar uithoud! Ze neemt ook weer wat vriendjes mee naar Hans Anders!

Geplaatst door J E op 3 januari 2020 om 12:22

Laatste nieuws

RetailTrends