Blokker Holding leed in 2018 een verlies van 344 miljoen euro en de omzet is gehalveerd. De slechte resultaten zijn voor een groot deel te wijten aan de afschrijvingen die te maken hebben met de herstructurering van het concern. Dat meldt Mirage Retail Group, het nieuwe moederbedrijf van Blokker. NRC schreef eerder al dat dit het vijfde jaarverlies op rij is en een evenaring van het resultaat over 2017 van de overkoepelende holding. 

De omzet liep terug van ruim 1,5 miljard in 2017 naar 817 miljoen euro in 2018. Dat kwam grotendeels door de verkoop van ketens als Xenos en de sluiting van winkels. Michiel Witteveen nam in april 2019 met zijn Mirage Retail Group de winkelketens Blokker en Big Bazar over van de voormalige Blokker Holding.

Witteveen waarschuwde in het novembernummer van RetailTrends al dat de cijfers niet veel beter zouden zijn. "Als je een bedrijf verkoopt met een bruidsschat, dus voor nul euro, moet je voor de accountant alle deelnemingen afschrijven op nul. Dat is een enorm bedrag, want het stond wel voor een hoge waarde in de boeken. Ik lig daar niet wakker van, het verleden is niet belangrijk. 24 april 2019, de dag van de overname, markeert een nieuwe start."

Witteveen zei eerder dat Blokker in 2021 weer winst maakt. Dat heeft hij later herhaald. Hij voegde eraan toe goede hoop te hebben dat er in 2020 weer quitte wordt gedraaid.