'Minder winkels, meer wonen in stadscentrum Almere'

Het aantal vierkante meters aan winkelgebied in het stadshart van Almere moet omlaag. Dat zegt voorzitter Martin Ort van de Ondernemers Vereniging Stadscentrum Almere (OVSA) tegen Omroep Flevoland.

Omdat steeds meer panden leeg komen te staan, moeten ze volgens Ort een andere functie krijgen. Onlangs sloot Hudson's Bay er de deuren. Ort pleit onder  meer voor meer horeca, onderwijs en vooral woningen. "Onze binnenstad kent nog geen vijfduizend inwoners. Dat moet echt groeien tot tienduizend of vijftienduizend. Dan krijg je ook meer reuring in de stad."

Ort vindt verder dat langlopende huurcontracten van tien of vijftien jaar niet meer van deze tijd zijn. De gemeente komt later deze maand met een detailhandelsvisie.

Reacties 8


Brigitte Hulscher 6 jan, 11:27

Niet alleen wonen, ook meer mensen die er werken. Goed florerende stadscentra hebben ook een mix aan creatieve hotspots voor nieuw type werk ( digitaal) en dienstverlenende (kantoor) functies. Studentenhuisvesting lijkt ook wel handig. In ieder geval kijken baar complete functiemix.


erik roskam 6 jan, 20:24

Het nieuwe centrum is vooral gebouwd voor de grote bekende ketens. Splits gebouwen voor de komst van nieuwe ondernemers


Peter Van Achthoven 6 jan, 20:47

Ja woonruimte lijkt mij een goed alternatief voor de leegstand. Maar de leegstaande panden opdelen in kleinere ruimten is ook een goed plan. Hierdoor blijft het ook voor kwaliteitswinkels (speciaal zaken) mogelijk om betaalbare winkelruimte te vinden. Laat er in ieder geval niet meer 1 euro troep en grote ketens in komen. Deze zorgen voor nog meer leegloop en de vlucht naar Hilversum en Amersfoort.


Marga Rijken 6 jan, 22:38

Plaats in het lege pand van de hudson allemaal leuke kleine winkeltjes met van alles en nog wat zoals vroeger het oude circus was. Dit mis ik nog steeds
En dan zijn de huren misschien weer betaalbaar


Leny Hendriks 7 jan, 06:26

Allemaal kleine gezelige winkeltjes in de Hudson Bay. Geen 1 euro zaken meer. Daar hebben we er al een paar van. Goedkopere huur zodat speciaal zaken zich hier ook kunnen vestigen, zoals woonwinkeltje speciaal kinderschoenen bloemenwinkel etc.


Alf Before 7 jan, 12:31

Belachelijke huren word er gevraagd, bv 100m2 1000/ 2000 pm (dan heb je 'n klein modewinkeltje) waar het geen storm loopt, waar halen deze de benodigde omzet vandaan om er ook nog van te kunnen leven en kosten betalen? ! Ja de grote ketens dekken het verlies vd 1 door de winst vd ander, maar de ZZP kan dat niet! Helaas is Hudsonbaai (supermooi) weg (niet Failiet) te weinig omzet ! Was ook wel te verwachten dat een soort zusje vd Bijenkorf niet in een straatbeeld past als bv i.d. Flevopolder


Iris H 7 jan, 23:07

Wauw, bijvoorbeeld woning in het V&D pand.
Of een school erin!


Véronique Monpellier 27 aug, 09:08

Er was een kinderspeelparadijs midden in de stad, de ventilatie was er verschrikkelijk (of ontzettend koud bij de allerkleinsten, of over het algemeen te heet) en er was ook een gebrek aan leiding, maar dat is iets van de zaak zelf, in.ieder geval het is nu wel en het zou fijn zijn weer zo iets in de stad te hebben.
Iets anders waar ik veel mensen over hoor klagen is dat Almere voor de settlers is. Dus mensen die een gezin willen starten, mensen die klaar zijn en waarvan de kinderen het huis uit zijn of ouderen die van hun oude dag willen genieten. Voor deze groepen is er voldoende vermaak. Alleen de mensen die nog geen partner hebben en die wellicht zouden willen zoeken in Almere, willen graag wat meer ontmoetingsplekken (lees uitgaansgelegenheid). Ik ben het daar niet mee oneens maar ik denk dat wonen de prioriteit moet hebben boven stappen. Maar dit kan natuurlijk ook elders dan in de binnenstad van Almere gerealiseerd worden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!