Familie Blokker pompt miljoenen in kwakkelend Casa

Familie Blokker pompt miljoenen in kwakkelend Casa

Winkelketen Casa krijgt een investering van bijna zeventig miljoen euro van eigenaarsfamilie Blokker. Het kapitaal is bedoeld om de verliezen van de afgelopen jaren te dekken, laat een woordvoerder weten aan De Tijd.

De kapitaalinjectie moet Casa weer gezonder maken en zo leveranciers meer vertrouwen geven. De retailer, die sinds 2018 ook winkels in Nederland heeft, lijdt al vijf jaar verlies. In het boekjaar dat in januari 2019 afliep bedroeg dat negentien miljoen euro, bij een omzet van 174 miljoen. Tegelijkertijd liep de schuld op van 58 naar 110 miljoen euro en daalde het eigen vermogen van dertig naar elf miljoen. Over het huidige boekjaar, dat binnenkort afloopt, wil de woordvoerder niets zeggen.

Casa liet twee jaar terug weten grote plannen te hebben in Nederland en zou daartoe onder meer het merendeel van de filialen van Xenos overnemen. Vorig jaar werd duidelijk dat de uitbreiding stokte en dat Xenos zo’n 150 van de oorspronkelijke 170 winkels behoudt. Casa staat nu op zo’n 35 Nederlandse vestigingen. In totaal heeft de formule, met het hoofdkantoor in het Belgische Olen, ruim vijfhonderd winkels in acht landen.

Zowel Casa en Xenos maakten jarenlang deel uit van het inmiddels ontmantelde Blokker Holding. Beide ketens zijn nu in handen van Ab Blokker.


 

Reacties

Meneer Blokker zou beter het geld teruggeven aan de personeelsleden van de diverse organisaties die certifaten oranje boven hadden en veel vertrouwen in de organisatie en die certificaten werden opeens allemaal niets meer waard. Waardoor vele mensen geld kwijt waren. Maar zo te zien heeft de heer Blokker hier geen last van.

Geplaatst door Anne Ummels op 8 januari 2020 om 11:50

@ Anne
Als je gaat beleggen, weet je dat daar risico's aan verbonden zijn. Wil je deze risico's niet? Open dan een spaarrekening met minimale rente ;)

Geplaatst door Seb Seb op 8 januari 2020 om 13:35

Seb Seb het was geen belegging. En ze hebben de certificaten gewoon weg nietig verklaard terwijl alles nog in handen van de familie Blokker was. Als ik beleg kan ik wachten tot ze weer iets waard worden en die kans heeft niemand gekregen. Hebben zomaar plotsklaps alles opgedoekt.

Geplaatst door Anne Ummels op 8 januari 2020 om 13:59

Kansloos, of moeten we zeggen Casaloos..
vanaf moment 1 al geflopt en zal snel vertrekken uit NL straatbeeld..
net als Blokker. Misschien toch weer ombouwen naar Xenos?

Geplaatst door Piet Paulusma op 8 januari 2020 om 16:43

@Anne

Je beseft toch dat de Blokker Holding, met pakweg 500 miljoen verlies, niks meer waard was? Dus je certificaten dan ook niet.

Geplaatst door Seb Seb op 8 januari 2020 om 17:25

Laatste nieuws

RetailTrends