Het overgrote deel van de FNV-leden heeft dinsdag ingestemd met de nieuwe cao voor de distributiecentra van Etos. De medewerkers krijgen een loonsverhoging van 6,75 procent: met terugwerkende kracht vier procent over 2019 en eind dit jaar nog eens 2,75 procent. 

FNV-bestuurder Ali Aklalouch spreekt van ‘een goed resultaat dat we samen met onze leden hebben bereikt door niet op te geven, maar te strijden voor ons recht’. Eind december legden de distributiemedewerkers negen dagen lang het werk neer, tot de vakbond en Etos overeenstemming bereikten over de loonsverhoging. Volgens FNV raakten de winkelschappen van de keten rondom de feestdagen behoorlijk leeg, maar dat viel volgens Etos wel mee. Wel besloot Etos producten evenredig over de winkels te verdelen.

98 procent van de leden gaat akkoord met de nieuwe cao, die loopt van 1 juni 2019 tot 1 april 2021. Ook alle uitzendkrachten ontvangen de loonsverhoging en de eerder voorgestelde ‘verslechteringen’, zoals het inleveren van ADV-dagen, zijn van tafel.