FNV-leden akkoord met nieuwe cao Etos

FNV-leden akkoord met nieuwe cao Etos

Het overgrote deel van de FNV-leden heeft dinsdag ingestemd met de nieuwe cao voor de distributiecentra van Etos. De medewerkers krijgen een loonsverhoging van 6,75 procent: met terugwerkende kracht vier procent over 2019 en eind dit jaar nog eens 2,75 procent. 

FNV-bestuurder Ali Aklalouch spreekt van ‘een goed resultaat dat we samen met onze leden hebben bereikt door niet op te geven, maar te strijden voor ons recht’. Eind december legden de distributiemedewerkers negen dagen lang het werk neer, tot de vakbond en Etos overeenstemming bereikten over de loonsverhoging. Volgens FNV raakten de winkelschappen van de keten rondom de feestdagen behoorlijk leeg, maar dat viel volgens Etos wel mee. Wel besloot Etos producten evenredig over de winkels te verdelen.

98 procent van de leden gaat akkoord met de nieuwe cao, die loopt van 1 juni 2019 tot 1 april 2021. Ook alle uitzendkrachten ontvangen de loonsverhoging en de eerder voorgestelde ‘verslechteringen’, zoals het inleveren van ADV-dagen, zijn van tafel. 
 

Reacties

De vakbonden?Wie vertrouwt ze nog?
Ik allang niet meer.Zij zijn verantwoordelijkheid voor de verhoging van de pensioenleeftijd zodat we moeten werken tot we doodgaan. Die vakbonden zijn er niet meer voor ons. Zij lopen al jaren achter de regering aan .Ze zijn heel begaan met de E U en met de zielige asielzoekers. En de arbeiders in Nederland dat interesseert ze niet meer.
Gelukkig ben ik GEEN lid meer van de FNV óf cnv. Zij hebben ons verraden en in de steek gelaten

Geplaatst door Ruud Beijer op 8 januari 2020 om 10:03

Ruud, weer zo'n zure bijna-gepensioneerde die het niet kan accepteren dat hij bijna 2 x zo oud wordt als de vorige generaties, waardoor dat pensioen bij 65 niet meer te betalen is. En dan ook nog de vakbond verantwoordelijk houden ipv de politiek. Lekker makkelijk ouwe, maar niet realistisch.

Geplaatst door Rick van Blerick op 29 januari 2020 om 14:48

Laatste nieuws

RetailTrends