Ronald van Zetten: 'Lion Capital wilde niet investeren'

Ronald van Zetten: 'Lion Capital wilde niet investeren'

"Door de financiële crisis in 2010 raakte de relatie tussen HEMA en Lion Capital bekoeld", vertelt voormalig HEMA-ceo Ronald van Zetten in de serie retaillessen in het januarinummer van RetailTrends.

Voor de crisis groeide het ebitda van HEMA van 53 naar honderd miljoen euro en vervolgens naar 150 miljoen euro. Toen zou HEMA eigenlijk verkocht worden in 2010. Van Zetten had het voor het bedrijf heel goed gevonden als het onderdeel was geworden van Ahold. De verkoop van HEMA ging echter niet door.

Van Zetten waarschuwde Lion Capital destijds voor een omzetdaling als gevolg van de crisis. "Dat wil een private-equitybedrijf natuurlijk nooit horen." De investeerder wilde alleen maar groeien en niet investeren. Het resulteerde in spanningen en de ruzies met Lion Capital zorgde ervoor dat Van Zetten er steeds minder zin in had. "Ik wilde weg - en daar heb ik geen dag spijt van gehad, al doet afscheid nemen altijd pijn."

Van Zetten was tot 2015 ceo van de Nederlandse warenhuisketen. Vanaf 2016 is hij mede-eigenaar van V&D.nl. Lees in het januarinummer van RetailTrends het volledige interview met de voormalige topman van HEMA. Nog geen member? Klik hier voor meer informatie

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!