Jan Linders Supermarkten boekte vorig jaar een omzet van bijna 457 miljoen euro. Dat is 6,5 procent meer dan in 2018 en beter dan de markt, die volgens marktonderzoeker Nielsen vier procent groeide. Sinds 2010 kent Jan Linders een sterkere groei dan de markt

Het marktaandeel van Jan Linders groeide licht, van 1,11 naar 1,14 procent. De keten heeft nu 61 winkels in het zuidoosten van het land. 37 daarvan zijn inmiddels volgens de nieuwste formule, 'waarbij een sterke focus op vers en de juiste balans tussen kwaliteit, service én voordeel de hoofdrol spelen'. Het in januari vorig jaar ingevoerde klantenvoordeelprogramma Liefhebbers is volgens Jan Linders een succes: 160 duizend klanten hebben zich tot dusver aangemeld.

Algemeen directeur Jan Linders: "In het afgelopen jaar hebben we wederom bewezen dat we, ondanks de zeer hectische markt, het verschil kunnen maken voor de consument in het zuiden en dat we een grotere groei laten zien dan de markt. Onze strategie is erop gericht om in de toekomst deze groeicijfers te blijven evenaren."

Eerder meldden onder meer Jumbo, Coop en Plus al dat ze het beter dan de markt deden.