Nog geen duidelijkheid over getuigenverhoor Jumbo/Coop-Sligro

Nog geen duidelijkheid over getuigenverhoor Jumbo/Coop-Sligro

Pas over twee weken wordt duidelijk of er getuigen worden gehoord met betrekking tot de verkoop van Emté-supermarkten aan het consortium van Jumbo en Coop. De rechtbank in Den Bosch zou dinsdag uitspraak doen, maar heeft meer tijd nodig. Dat meldt een woordvoerster van de rechtbank.

Jumbo en Coop willen getuigen horen, omdat ze ervan overtuigd zijn dat Sligro Food Group de financiële situatie bij Emté te mooi heeft voorgespiegeld. Het constortium nam 130 Emté-winkels over voor 140 miljoen euro. De overname betekende een behoorlijke kluif voor Jumbo, zei cfo Ton van Veen april vorig jaar tegen het FD. De overgebleven winkels waren er slechter aan toe dan de supermarktketen op basis van boekenonderzoek had berekend. "De omzet en marges vielen tegen." Diezelfde maand bleek dat Coop onder meer door de verbouwing van Emté-winkels in de rode cijfers was beland.

Jumbo en Coop bereiden een claim van tientallen miljoenen voor tegen Sligro Food Group. Die ontkent dat het onjuiste cijfers heeft gepresenteerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!