C&A wil in Frankrijk dertig winkels sluiten, meldt het Franse persbureau AFP op basis van bronnen. Daarmee staan zo'n tweehonderd banen op het spel.

De keten, in handen van de Duits-Nederlandse familie Brenninkmeijer, kampt met dalende omzetten in Frankrijk. April vorig jaar werd al de sluiting van veertien winkels aangekondigd. In Frankrijk heeft C&A bijna 150 winkels over.

In december ging het gerucht dat de keten in Duitsland zo'n honderd winkels wilde sluiten. C&A bevestigde donderdag de sluiting van dertien winkels in dat land tegenover TextilWirtschaft, maar ontkent dat er nog negentig filialen zullen volgen. "De cijfers die in de media circuleren over mogelijke sluiting van filialen zijn pure speculatie en komen op geen enkele manier overeen met de huidige plannen", aldus een woordvoerder. 

Over eventuele winkelsluitingen in ons land laat C&A niets los. Een Nederlandse woordvoerder van de keten laat slechts weten dat 'het openen en sluiten van bepaalde locaties een vast onderdeel is van het beheer van de winkelportfolio'.