Veilingsite Catawiki verwacht eindelijk weer winst

Veilingsite Catawiki verwacht eindelijk weer winst

Veilingsite Catawiki verwacht weer snel zwarte cijfers te schrijven. "De weg naar boven is ingezet. We liggen op koers voor een positieve kasstroom en nettowinst in 2020", zegt ceo Ravi Vora tegen het FD.

Catawiki leed de afgelopen jaren forse verliezen. "We waren geobsedeerd door verkoop en marketing", aldus de Indiase topman. Doordat alles in het teken stond van groei werden er ook producten aangeboden die niet bijzonder waren. "Daarmee waren we onze waardepropositie een beetje kwijtgeraakt." 

Volgens Vora ging het vorig jaar alweer een stuk beter. De verkopen namen met 27 procent toe tot bijna 350 miljoen euro. Twee van de vier kwartalen waren winstgevend, maar over heel 2019 werd een nettoverlies van zo'n 4,5 miljoen geleden. Er is flink in de kosten gesneden. Zo is het marketingbudget gehalveerd en zijn vijftig banen geschrapt, vooral bij verkoop en marketing. 

Reacties 1


jan kistenmakers 1 nov, 21:09

Beste Meneer Vora,

Het platform is een grote Farce. Er worden regelmatig mensen opgelicht vooral bij de juwelen afdeling. En als kopers gaan klagen krijgen ze een slecht werkende klantenservice en heel moeilijk hun geld terug. Zeker niet als de verkopers zich buiten de EU bevinden. De curators die zogenaamd vertrouwen moeten kweken beginnen er niks tegen sommige werken er zelfs aan mee met hun overdreven hoge taxaties vooral bij de juwelen afdeling. Ook worden de negatieve feedbacks gewoon verwijderd over deze oplichters.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!