Catawiki ziet verlies iets afnemen

Catawiki ziet verlies iets afnemen

Catawiki heeft zijn nettoverlies vorig jaar zien afnemen van 14,3 miljoen naar 13,4 miljoen euro. Dat meldt de Telegraaf, dat de jaarrekening van de Nederlandse veilingwebsite inzag.

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf tikte in 2023 bijna 100 miljoen euro omzet aan. Over het hele jaar zette Catawiki 98 miljoen euro om: een stijging van 12 procent. 

Het bedrijf schroefde vooral de investeringen flink op. Zo werd er veel geld gestoken in uitbreiding naar Duitsland, Spanje en Italië. Ook investeerde het bedrijf naar eigen zeggen fors in het verbeteren van de user experience op de website. 

Volgens ceo Ravi Vora heeft dat direct een positief effect gehad op de resultaten. Zo zag Catawiki het aantal kopers en verkopers op het platform met 20 procent stijgen. Ook zag het bedrijf het aantal klanten dat voor het eerst een aankoop deed bij Catawiki, met 40 procent stijgen. 

Nederland, België, Italië en Frankrijk zijn op dit moment de belangrijkste markten voor Catawiki. Afgelopen jaar was er ook flinke groei in Duitsland en Portugal. "Onze blik is vooral gericht op West-Europa. Ook kijken we of we in Oost-Europa meer kopers aan ons kunnen binden.”

Reacties 6


Johan Wisselaar 13 jun, 13:24

Wat een onzin allemaal hier ik verkoop mijn diamanten en juwelen gewoon via Catawiki. Het loopt wat minder laatste tijd maar dat is overal zo.


Iris Andrea 11 jun, 14:04

Ik denk dat men kan wachten op de ACM die boetes gaat uitdelen aan Catawiki bij het misleiden van consumenten met hele hoge taxaties van objecten die worden geveild bij de NO Reserve items. Ze beginnen met een belachelijk laag bedrag en d.m.v. misleiding via hele hoge taxaties (retail prijs ) van producten lijkt het net of consumenten een koopje hebben. Dit gebeurt vaak bij de juwelenafdeling. Het is heel jammer dat ACM het te druk heeft anders hadden ze Catawiki al heel lang geleden flink aangepakt voor dit soort vage praktijken.


Peter Gilardo 10 jun, 20:50

Als je 1 mln extra verlies maakt om 2 mln meer om te zetten dan gaat er iets niet goed met dit bedrijf. Dus Catawiki is inderdaad een bodemloze put , ik zou er niks in durven te investeren ook met al die negatieve verhalen en groot risico op eventuele rechtszaken met hoge claims tegen Catawiki.


Stefan Barendse 8 jun, 20:39

Catawiki verbrand al het geld van hun investeerders , ze moeten steeds op zoek naar nieuwe klanten ( lees slachtoffers ) in andere markten waar hun slechte praktijken nog niet zo bekend zijn. Bodemloze put , ze moeten weer terug naar de basis.


Fred Wagt 8 jun, 19:19

Ondanks de negatieve reacties ben ik over het algemeen tevreden met Catawiki.


aram biyik 7 jun, 12:13

Wat een joke. Catawiki is een grote luchtballon al jaren maken ze verlies. Ze zijn het geld aan het verbranden zodat de managers hun bonussen kunnen halen met een eventuele Beursgang. Wat ze vergeten is dat ze jarenlang consumenten bedonderen. Catawiki is al jarenlang een platform waar structureel teveel mensen worden opgelicht. Omzetgroei is er alleen door steeds nieuwe klanten te vinden via geldverslindende reclame campagnes. Bestaande klanten nemen snel afscheid vanwege slecht werkende klantenservice en de hoeveelheid rommel wat er wordt geveild. Het is een wonder dat ze nog bestaan eigenlijk. Lijkt me dat partijen wachten met Rechtszaken tegen Catawiki nadat ze naar de Beurs gegaan zijn dan valt er meer te halen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!