Catawiki ziet verlies iets afnemen

Catawiki ziet verlies iets afnemen

Catawiki heeft zijn nettoverlies vorig jaar zien afnemen van 14,3 miljoen naar 13,4 miljoen euro. Dat meldt de Telegraaf, dat de jaarrekening van de Nederlandse veilingwebsite inzag.

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf tikte in 2023 bijna 100 miljoen euro omzet aan. Over het hele jaar zette Catawiki 98 miljoen euro om: een stijging van 12 procent. 

Het bedrijf schroefde vooral de investeringen flink op. Zo werd er veel geld gestoken in uitbreiding naar Duitsland, Spanje en Italië. Ook investeerde het bedrijf naar eigen zeggen fors in het verbeteren van de user experience op de website. 

Volgens ceo Ravi Vora heeft dat direct een positief effect gehad op de resultaten. Zo zag Catawiki het aantal kopers en verkopers op het platform met 20 procent stijgen. Ook zag het bedrijf het aantal klanten dat voor het eerst een aankoop deed bij Catawiki, met 40 procent stijgen. 

Nederland, België, Italië en Frankrijk zijn op dit moment de belangrijkste markten voor Catawiki. Afgelopen jaar was er ook flinke groei in Duitsland en Portugal. "Onze blik is vooral gericht op West-Europa. Ook kijken we of we in Oost-Europa meer kopers aan ons kunnen binden.”

Reacties 10


10 jul, 18:49

Als Catawiki zo doorgaat wordt het een drama als ik dit zo allemaal lees, blijkbaar hebben de investeerders diepe zakken. Of
hebben ze dezelfde mentaliteit en zijn het gewoon ook zakkenvullers. Ik vermoed zelfs dat Catawiki (of aanverwante partijen bijv. Management en/of investeerders) net als Amazon zelf ook spullen laat veilen en deze goedkoop laten maken in het verre Oosten. Het kan haast niet anders ze verdienen hier meer aan dan het bedrijf Catawiki.


7 jul, 11:07

Het is inderdaad een terugval in kwaliteit van Catawiki nu ze ook Labgrown diamanten veilen. Blijkbaar kunnen ze omzetgroei niet vastgouden en proberen ze via deze methode nieuw omzet te genereren. Alleen mensen voorspiegelen dat iets 4000 euro waard is en dat terwijl je het gewoon bij Ali BAba kunt kopen voor 400 euro is niet goed koopmansschap. Je kan zelfs zeggen dat Catawiki mensen probeert op te lichten. İets wat heel goedkoop is zo duur mogelijk proberen te verkopen cia de veiling.


27 jun, 18:22

Ik begrijp uberhaubt niet dat Catawiki Labgrwon diamanten veilt deze labgrown diamanten zijn bijna even duur als zirkonia geworden. Hoe kun je dan een ring taxeren op retail een aantal duizend euro. Wat een dramatische periode voor Catawiki gaam de zaken zo slechts dat ze Labgrown diamanten proberen te verkopen aan niets vermoedende consumenten voor de hoofdprijs.


24 jun, 07:42

Sinds enige tijd verkoopt Catawiki ook Labgrown diamanten sieraden, waarin ze de retailprijs van deze sieraden op grote schaal flink overdrijft immers op Alibaba kun je Labgrown diamanten kopen voor circa 300 euro per caraat. Bij Catawiki zet men de retail price op 1000-4000 per caraat.

gemm zo 10 x hoger dan de normale verkoopprijs op internet, dit om de No Reserve Price zo hoog mogelijk te laten eindigen.

Zie ook dit voorbeeld:
https://www.catawiki.com/nl/l/85445915-zonder-minimumprijs-ring-18-karaat-witgoud-3-07ct-tw-diamant-lab-grown-smaragd-f-vvs2

Is dit niet hetzelfde misdrijf waar recent bedrijven zoals Amazon voor zijn beboet bij het aanprijzen van aanbiedingen met veel hogere adviesprijzen. Ik vind dat de ACM moet optreden tegen Catawiki zodat dit soort praktijken moeten stoppen. Consumenten worden misleid door partijen buiten de EU eenmaal als het object hier binnen is kan men het niet meer terugsturen omdat men de BTW en invoerrechten niet meer kan terugvorderen. Catawiki zegt dat ze veiligheid bied d.m.v. kopersbescherming, wie geeft deze misleide consumenten dan de betaalde invoerrechten en BTW terug voor hun product die ze willen terugsturen. Ik zie Catawiki dat niet doen.

Wat een schande dat dit kan gebeuren anno 2024.


Johan Wisselaar 13 jun, 13:24

Wat een onzin allemaal hier ik verkoop mijn diamanten en juwelen gewoon via Catawiki. Het loopt wat minder laatste tijd maar dat is overal zo.


Iris Andrea 11 jun, 14:04

Ik denk dat men kan wachten op de ACM die boetes gaat uitdelen aan Catawiki bij het misleiden van consumenten met hele hoge taxaties van objecten die worden geveild bij de NO Reserve items. Ze beginnen met een belachelijk laag bedrag en d.m.v. misleiding via hele hoge taxaties (retail prijs ) van producten lijkt het net of consumenten een koopje hebben. Dit gebeurt vaak bij de juwelenafdeling. Het is heel jammer dat ACM het te druk heeft anders hadden ze Catawiki al heel lang geleden flink aangepakt voor dit soort vage praktijken.


Peter Gilardo 10 jun, 20:50

Als je 1 mln extra verlies maakt om 2 mln meer om te zetten dan gaat er iets niet goed met dit bedrijf. Dus Catawiki is inderdaad een bodemloze put , ik zou er niks in durven te investeren ook met al die negatieve verhalen en groot risico op eventuele rechtszaken met hoge claims tegen Catawiki.


Stefan Barendse 8 jun, 20:39

Catawiki verbrand al het geld van hun investeerders , ze moeten steeds op zoek naar nieuwe klanten ( lees slachtoffers ) in andere markten waar hun slechte praktijken nog niet zo bekend zijn. Bodemloze put , ze moeten weer terug naar de basis.


Fred Wagt 8 jun, 19:19

Ondanks de negatieve reacties ben ik over het algemeen tevreden met Catawiki.


aram biyik 7 jun, 12:13

Wat een joke. Catawiki is een grote luchtballon al jaren maken ze verlies. Ze zijn het geld aan het verbranden zodat de managers hun bonussen kunnen halen met een eventuele Beursgang. Wat ze vergeten is dat ze jarenlang consumenten bedonderen. Catawiki is al jarenlang een platform waar structureel teveel mensen worden opgelicht. Omzetgroei is er alleen door steeds nieuwe klanten te vinden via geldverslindende reclame campagnes. Bestaande klanten nemen snel afscheid vanwege slecht werkende klantenservice en de hoeveelheid rommel wat er wordt geveild. Het is een wonder dat ze nog bestaan eigenlijk. Lijkt me dat partijen wachten met Rechtszaken tegen Catawiki nadat ze naar de Beurs gegaan zijn dan valt er meer te halen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!