Ekoplaza 'zat niet te wachten op Marqt'

Ekoplaza 'zat niet te wachten op Marqt'

Udea, het moederbedrijf van Ekoplaza, wilde in eerste instantie Marqt (nog) helemaal niet overnemen. Dat vertelt algemeen directeur Erik Does in een interview met HP/De Tijd. 

Udea had al wat tropenjaren achter de rug. De overname van Natudis en de fusie met Biofresh zorgden voor de nodige 'uitdagingen'. Marqt kwam daardoor wat te vroeg. “ING heeft ons met een aantal aandeelhouders benaderd. Wij hebben toen gezegd: daar zitten we niet op te wachten, kom over een jaar maar eens terug. Maar ze bleven aandringen, dus zijn we toch gaan praten”, aldus Does. 

Desalniettemin is Does blij met de overname. Het zorgde ervoor dat de nodige investeringen doorgevoerd konden worden, zoals een nieuw kassasysteem en een volledig geautomatiseerd krattenmagazijn in het – duurzame – distributiecentrum. 

Udea nam Marqt vorig jaar december over, onder protest van de eigenaren Meike Beeren en Quirijn Bolle die de zaak hadden voorgelegd aan de ondernemingskamer. Marqt wist sinds de oprichting geen winst te maken en daarom werd gezocht naar een nieuwe eigenaar.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!