Keymusic en pandeigenaar vechten om 'belangrijkste' winkel

Keymusic en pandeigenaar vechten om 'belangrijkste' winkel

Er is opnieuw onrust rondom muziekwinkelketen Keymusic. Er zou ruzie zijn met de pandeigenaar van het filiaal in Rotterdam, mogelijk de 'belangrijkste' winkel van de keten. Pandeigenaar Robin Groeneveld zou willen dat Keymusic het gehuurde pand ontruimt.

Groeneveld dwingt Keymusic via een kort geding de winkel 'leeg en schoon op te leveren'. Keymusic-eigenaar Jan 't Hoen spande op zijn beurt een juridische procedure aan met als doel om in het pand te blijven.

Zowel 't Hoen als Groeneveld vindt dat zij het gebouw mogen gebruiken, meldt RTL Z. 't Hoen denkt dat rond het faillissement van Keymusic geprobeerd is het pand uit handen te nemen. "Destijds verkreeg een toenmalige werknemer van de Rotterdamse vestiging een koopoptie van de toenmalige verhuurder", vertelt hij. "Mij werd verteld dat het pand daarmee was 'veiliggesteld'. Maar vervolgens blijkt het te zijn gekocht door Groeneveld, die ons er nu uit wil hebben."

Groeneveld weerspreekt het verhaal van 't Hoen. Volgens hem betaalde Keymusic zijn huur niet, zowel tijdens het faillissement als na de doorstart. "Daarom wil ik dat zij de winkel ontruimen", reageert hij. "Bovendien heb ik zelf plannen met het pand." De pandeigenaar laat weten het onbegrijpelijk te vinden dat hij het kort geding heeft verloren, maar dat hij vertrouwen heeft in de toekomstige juridische procedures. "Ik zal alleen wat langer moeten wachten totdat ik over het pand kan beschikken."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!