Jumbo en Coop mogen getuigen horen over overname Emté

Jumbo en Coop mogen getuigen horen over overname Emté

Jumbo en Coop mogen getuigen onder ede verhoren over de overname van de Emté-supermarkten. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald. 

Jumbo en Coop hadden daarom gevraagd, omdat ze ervan overtuigd zijn dat Sligro Food Group de financiële situatie bij Emté te mooi heeft voorgespiegeld. Het consortium nam 130 Emté-winkels over voor 410 miljoen euro. De overname betekende een behoorlijke kluif voor Jumbo, zei cfo Ton van Veen april vorig jaar tegen het FD. De overgebleven winkels waren er slechter aan toe dan de supermarktketen op basis van boekenonderzoek had berekend. "De omzet en marges vielen tegen." Diezelfde maand bleek dat Coop onder meer door de verbouwing van Emté-winkels in de rode cijfers was beland.

Sligro Food Group ontkent dat het onjuiste cijfers heeft gepresenteerd, maar wilde geen getuigen laten verhoren. De rechtbank wijst de bezwaren van Sligro grotendeels van de hand. Wel vinden de rechters dat Sligro belang heeft bij de bescherming van bedrijfsgevoelige en concurrentiegevoelige informatie. Jumbo en Coop overwegen tientallen miljoenen euro's van Sligro te claimen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!