Sinds donderdag is een deel van het HEMA-assortiment verkrijgbaar in de Jumbo Foodmarkten in Breda en Tilburg. Het is de eerste stap in de commerciële samenwerking tussen Jumbo en HEMA.

Het eerste HEMA-schap werd 's ochtends in Breda feestelijk onthuld door de ceo's van de twee bedrijven, Frits van Eerd van Jumbo en Tjeerd Jegen van HEMA. Jumbo-klanten kunnen er voortaan onder meer kookgerei, tafelaankleding, panty's en sokken, haarmode, schrijfgerei, theedoeken, glazen, feestartikelen en kaarsen van HEMA in hun mandje doen. Het komende anderhalf jaar wordt het HEMA-assortiment stapsgewijs in alle winkels van Jumbo in Nederland en België geïntroduceerd. Vanaf de zomer komen de spulletjes ook beschikbaar op de website van de supermarktketen.

Van Eerd sprak van een mijlpaal in de samenwerking met het warenhuis. Jegen voegde eraan toe dat dit nog maar het begin is. Op meerdere fronten bundelen de twee ketens namelijk hun krachten. Zo openen ze combinatiewinkels op stations en wordt HEMA voor zeker vier jaar co-sponsor van de wieler- en schaatsploegen van Team Jumbo-Visma. Dat past in het streven van HEMA om uit te groeien naar een wereldwijd merk. Verder neemt Jumbo zeventien winkels van HEMA in grote steden over.