Om kosten te besparen gaat Udea, het moederbedrijf van Ekoplaza, het hoofdkantoor van Marqt 'behoorlijk uitkleden'. Dat zegt directeur Erik Does tegen BNR Nieuwsradio. Zo moet de balans tussen kosten en opbrengst weer in evenwicht komen.

Naast de plannen met het hoofdkantoor, wil Does de groothandel integreren in de formule en Marqt weer winstgevend maken. "Van Marqt willen we echt weer een merk maken, ook buiten de winkels." Om dat voor elkaar te krijgen zijn de keukens vanaf eind volgende maand volledig biologisch. Vanuit de groothandel worden de maaltijden vervolgens verkocht in de hele Benelux. 

Mocht het niet lukken om de Marqt-winkels weer op de rit te krijgen, dan is er nog een alternatief scenario waarbij de filialen worden omgetoverd tot Ekoplaza's. "Dat is alleen als het eerste scenario niet lukt. Ik denk niet dat wij altijd voor de makkelijkste weg gaan."

Ekoplaza kreeg eind december Marqt in handen, onder protest van oprichters Meike Beeren en Quirijn Bolle. De biologische supermarktketen wist sinds de oprichting geen winst te maken.