Wereldhave: winkelcentra worden servicecentra

Wereldhave gaat zijn winkelcentra ombouwen tot 'Full Service Centers'. Daarin is behalve voor winkels ook ruimte voor hoogwaardige horeca, entertainment, fitness, wellness, gezondheidszorg, gedeelde kantoorruimtes en woningen. Dat meldde het bedrijf bij de bekendmaking van de jaarcijfers.

"Gezien de ontwikkelingen de afgelopen jaren is het duidelijk dat we nieuwe ambities moeten stellen voor Wereldhave", zegt ceo Matthijs Storm. Zo'n kwart van de winkelruimtes krijgt een andere bestemming. Wereldhave trekt tussen de 300 miljoen en 350 miljoen euro uit voor de transformatieplannen. Het vastgoedbedrijf wil zich terugtrekken uit Frankrijk en zich helemaal op de Benelux richten.

Na twee 'vrije stabiele jaren' had Wereldhave vorig jaar in Nederland last van faillissementen. De grootste was die van Hudson's Bay, een huurder van Wereldhave in Tilburg. Dat faillissement zorgde daar voor een flinke afwaardering van het vastgoed. 

Foto: Google Streetview

Reacties 1


Theo Terdu, management & risk consultancy 7 feb, 19:01

Een logische keuze, ook om leegstand te voorkomen c.q. tegen te gaan. Enigste voorwaarde is het vinden van een optimale harmonie in branchering.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!