'Voer wet die franchisers meer bescherming biedt snel in'

De wet die franchisers meer bescherming biedt, moet snel worden ingevoerd. Daarop dringt het platform Franchisenemers Netwerk Nederland aan, dat reageert op het wetsvoorstel dat staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) en minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) deze week naar de Tweede Kamer hebben gestuurd.

Dat gebeurde nadat de Raad van State positief had geoordeeld over het wetsvoorstel. Er komt volgens Keijzer en Dekker meer transparantie bij het sluiten van de franchiseovereenkomst en franchisenemers worden beter geïnformeerd over ontwikkelingen rondom de franchiseformule. Daarnaast komt er meer zeggenschap voor franchisenemers. Nieuw in het wetsvoorstel is dat franchisegevers en -nemers samen moeten bepalen bij welke wijzigingen dit nodig is. Diverse franchisegevers zien niets in de wet. Ze zeggen dat franchisers te veel invloed krijgen op het reilen en zeilen van een bedrijf.

In Nederland zijn ruim 850 franchiseformules actief, met ruim 30 duizend franchisevestigingen. Het gaat om de detailhandel, maar ook om zakelijke dienstverlening en de zorg.

Reacties 2


Hans Tietema 13 feb, 10:38

Wie zegt dat diverse franchisegevers niets zien in deze wet? Denk dat alle franchisegevers voor deze wet zijn, maar dat er altijd een aantal punten zijn die eventueel beide partijen anders zouden willen zien. Jammer om dit soort negatieve berichtgevingen over zo'n mooie bedrijfstak steeds weer tegen te komen.


will van lammeren 14 feb, 09:32

Hard Franchise is niet te handhaven het maakt de kleinere franchisenemers kapot.Online is momenteel het beleid en daar moet alles voor wijken
Eigen regio inzicht telt niet meer mee.Het is buigen of barsten.Gegoogel met cijfers maakt het ook niet helder dus beter

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!